Gevulde paprika's met couscous en vega gehakt

Gepubliceerd op 1 december 2020 om 23:03

Met couscous kan je veel lekkere gerechten maken, zo had ik eerder al een recept voor een frisse, snelle en simpele couscoussalade die vooral lekker is op de warme zomerdagen. Nu in de koudere maanden vond ik het tijd voor een lekker en warm gerecht met couscous. Het recept is erg makkelijk en bevat vezels door onder andere de volkoren couscous en de paprika's. Het vegetarisch gehakt levert eiwitten en daarnaast kan je het als je wilt ook afwisselen met een andere eiwitbron zoals rundergehakt of kipfilet. Het is een eenvoudig recept maar het ziet er zeker leuk uit. Ideaal als je een keer iets feestelijks wilt maken!

Ingrediënten (2 personen):

  • 80g volkoren couscous
  • 200g vegetarische rulstukjes
  • 2 rode paprika's
  • 2 trostomaten
  • 200ml gekookt water
  • 1 el olijfolie
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper (optioneel)
  • 1 el ras al hanout kruiden (ik gebruikte die van Jonnie Boer)
  • 1 el rozijnen 

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Snijd de ui, knoflook, rode peper en tomaat in stukjes.
  3. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en bak de uien en knoflook, en rode peper voor 2 minuten.
  4. Voeg de vegetarische rulstukjes samen met de tomaat en tomatenpuree toe aan de pan.
  5. Doe ondertussen 150-200 ml gekookt water in een kommetje en week de couscous voor zo'n 5 minuten. 
  6. Voeg de couscous samen met de rozijnen en de ras el hanout kruiden toe aan de pan met de uien, knoflook, vegetarisch gehakt en tomaat.
  7. Meng alles goed door elkaar en bak het geheel nog 2 minuten, en zet het vuur dan uit.
  8. Snijd de bovenkanten van de paprika eraf (maar bewaar deze wel) en haal de zaadlijsten eruit. 
  9. Vul de paprika's met het couscous en vegetarisch gehakt mengsel en leg de bovenkant van de paprika erop. Mocht je wat couscous overhouden kan je dit ernaast serveren.
  10. Doe de paprika's in de oven voor zo'n 25 minuten en haal ze er uit en serveer op een plat bord zodat ze mooi blijven staan.
  11. En enjoy!

Voedingswaarde (per portie):

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.