Nu de temperatuur steeds meer naar 0°C begint te zakken, komen mijn verlangens naar warme chocolademelk weer terug. Vaak maak ik zelf chocolademelk en ondanks dat ik zelf geen vegan ben vond ik het ook wel eens interessant om een 'vegan' versie van deze favoriet uit te proberen. Daarom heb ik hier een super simpel maar heerlijk recept voor jullie. Wat ook nog een pluspunt is, is dat dit recept minder toevoegingen, verzadigd vet en suikers bevat dan veel varianten in de supermarkt. Zo bevat een normaal glas chocolademelk met slagroom zo'n 31g suiker terwijl dit recept slechts 6g suiker per portie bevat. Dat is dus relatief gezien best een groot verschil. Doordat ik gebruik maak van pure cacaopoeder is het recept ook geheel vegan. Daarnaast bevat cacao mineralen en antioxidanten en het stofje fenylalanine. Fenylaline wordt in je lichaam omgezet in dopamine een hormoon wat onder andere het 'geluksgevoel' verhoogd. Dus ik zou zeggen veel drink plezier!
Ingrediënten:
- 250 ml Alpro plantaardige kokosmelk
- 1 el cacao
- Natrena vloeibare zoetstof (optioneel)
- toefje AH soja topping
- 1/2-1 EL Kokos flakes
Zo maak je het:
- Doe de kokosmelk in een pannetje en verwarm deze op een laagvuurtje (in de magnetron kan ook).
- Voeg de cacao toe en eventueel een drupje zoetstof.
- laat het langzaam warm worden maar zorg dat het niet kookt.
- Haal het pannetje van het vuur en giet de chocolademelk in een glas/mok.
- Voeg als toppin de soja topping toe en besprenkel met de kokosflakes.
- En enjoy!
Reactie plaatsen
Reacties