Fit de zomer door

De zomer is de perfecte tijd om te genieten van het mooie weer, maar het is ook belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Hier zijn enkele tips voor voeding en leefstijl om de zomer gezond en energiek door te komen.

Lees meer »

De kracht van bromelaïne voor een beter eiwitopname

Natuurlijke enzymen spelen een cruciale rol in onze spijsvertering en hebben vaak verbazingwekkende eigenschappen. Een van deze enzymen is bromelaïne, dat voornamelijk wordt aangetroffen in ananas. Bromelaïne staat bekend om zijn vermogen om eiwitten af ​​te breken, wat mogelijk gunstig is voor de eiwitopname en andere aspecten van de gezondheid.

Lees meer »

Start 2024 gezond met deze 10 tips!

Het begin van een nieuw jaar brengt vaak een golf van enthousiasme met zich mee om gezonde veranderingen door te voeren. Het vaststellen van doelen en het omarmen van een gezondere levensstijl is voor velen een belangrijk streven, maar het behouden van deze gewoonten op lange termijn kan een uitdaging zijn. Gelukkig zijn er strategieën die je kunnen helpen bij het niet alleen starten, maar ook volhouden van een gezonde levensstijl gedurende het hele jaar.

Lees meer »

Waarom je een ongezond voedingspatroon er niet uit kunt trainen

Een evenwichtige combinatie van voeding en beweging is van cruciaal belang voor het bereiken en behouden van een goede gezondheid. Deze twee factoren hebben een groot aandeel als het gaat om een gezonde leefstijl en hebben invloed op diverse aspecten van ons welzijn, variërend van fysieke fitheid en gewichtsbeheersing tot mentale gezondheid en algehele levenskwaliteit. Hoewel bewegen vaak wordt toegepast om bepaalde (fysieke) doelen te halen, is het ook zeker van belang dat je voedingspatroon op orde is. Ben je benieuwd waarom? Lees dan snel verder.

Lees meer »

Welke voedingsmiddelen helpen je om beter te slapen?

Wist je dat voeding een grote impact kan hebben op je slaap? Net zoals voeding ons energie kan geven, kan het ook onze slaap ondersteunen. Voedingsstoffen, enzymen, aminozuren en hormonen spelen allemaal een rol bij het reguleren van onze slaapcycli. Sommige van deze stoffen zijn te vinden in het voedsel dat we eten, terwijl andere door het voedsel dat we eten worden geproduceerd. Ben jij benieuwd welke voeding je nachtrust kan verbeteren? Lees dan snel verder!

Lees meer »

7 Eiwitrijke tussendoortjes die je verzadigd houden

Eiwitten zijn van cruciaal belang voor het lichaam, omdat ze een belangrijke rol spelen bij het opbouwen en herstellen van weefsels. Niet alleen bevorderen ze spiergroei, maar ze zorgen er ook voor dat je langer een verzadigd gevoel hebt gedurende de dag. Als je op zoek bent naar gezonde snacks die je energie geven en voorkomen dat je naar ongezonde alternatieven grijpt, ben je hier aan het juiste adres. Blijf lezen om te ontdekken welke eiwitrijke tussendoortjes je kunt toevoegen aan je voedingspatroon!

Lees meer »

Word je dik van fruit?

Als voedingscoach krijg ik regelmatig de vraag of je dik kan worden door het eten van fruit. Hoewel fruit regelmatig wordt aangeboden als een gezond alternatief voor andere producten, zijn er alsnog gedachtes dat fruit door het hoge suiker gehalte negatieve gevolgen kan hebben op het gewicht. Begrijpelijk dat het best verwarrend kan zijn als je hier verschillende geluiden over hoort. Dus laten we eens kijken of fruit echt een probleem is als het gaat om extra kilo's!

Lees meer »

Gezond de paasdagen doorkomen

De paasdagen zijn een feestelijke tijd van het jaar waarbij we vaak samen zijn met vrienden en familie. Het is een tijd waarin we genieten van lekker eten en snoepen van paaseieren en andere zoetigheden. Het is dan ook niet gek dat het voor sommige mensen een uitdaging kan zijn om de paasdagen gezond door te komen. In deze blog zal ik een aantal tips en strategieën delen om gezond de paasdagen door te komen.

Lees meer »

Hoe ziet 30 gram eiwit eruit?

Eiwitten zijn voedingsstoffen die ons lichaam nodig heeft om gezond te blijven en goed te functioneren. Ze zijn als het ware de bouwstenen voor je lichaam en zijn betrokken bij allerlei processen, zoals het aanmaken van spieren, organen, bloed en hormonen. Eiwitten zitten in veel verschillende soorten voedsel, zoals vlees, vis, eieren, melk, noten en bonen. Het is dus belangrijk dat je voldoende eiwitten eet om je lichaam goed te kunnen laten functioneren. 

Lees meer »

Hoe krijg je voldoende eiwit binnen als vegan?

De laatste jaren is het aantal mensen die vegan eet gestegen. Op dit moment zijn 170.000 mensen in Nederland vegan. Twintig jaar geleden waren dit er slechts 20.000. Misschien eet je zelf wel vegan of ken je mensen om je heen die dit voedingspatroon volgen.  Een vegan voedingspatroon kan bepaalde voordelen met zich meebrengen maar heeft ook een aantal aandachtspunten. Een vegan voedingspatroon is ook niet altijd gezonder dan een voedingspatroon met dierlijke producten, uiteindelijk hangt het ook af van de keuze in voedingsmiddelen. Een van de belangrijk aandachtspunten voor vegans is de eiwitinname. Vegans hebben een hoger risico op een eiwit tekort. Dit ligt aan de samenstelling van aminozuren in plantaardige producten. 

Lees meer »