Snelle & simpele couscous salade

Gepubliceerd op 20 januari 2020 om 16:57

Omdat ik deze maand vegetarisch eet heb ik voor jullie een lekkere, snelle en simpel couscous salade! Je hebt niet veel nodig en hij is zo klaar. Daarnaast zijn de voedingswaarde van dit gerecht ook nog best goed! Natuurlijk kun je zelf altijd nog kijken of je dingen wilt toevoegen of weglaten. Het recept bevat redelijk wat vezels en daarnaast ook best wat eiwit voor een vega maaltijd! Het eiwit in deze maaltijd komt uit diverse bronnen. Zo heb ik vlees in dit recept vervangen voor kikkerenten en Hüttenkäse.

Ingrediënten

  • 40 gram volkoren couscous
  • 90 gram kikkererwten 
  • 100 gram cherrytomaten
  • 1/4 komkommer
  • 50 gram Hüttenkäse 
  • 50 ml  gekookt water
  • Citroensap
  • Chili vlokken
  • Kruidenmix bijv. Italiaans/Provençaals 

Zo maak je het:

  1. Doe 40 gram couscous met 50 ml gekookt water in een kom en laat weken voor ongeveer 5 minuten.
  2. Snijd ondertussen de komkommer en tomaat in stukjes
  3. Als de couscous 5 minuten gestaan heeft roer dan goed los met een vork en voeg wat kruidenmix toe en doe vervolgens de couscous op een bord
  4. Doe de komkommer en tomaat en kikkererwten erover heen, en meng het door elkaar.
  5. Doe de Hüttenkäse erboven op en sprenkel wat chili vlokken eroverheen. 
  6. Doe ook wat citroensap eroverheen voor een frisse smaak.

—> Als je niet zo van pittig houd kan je ook de chilivlokken vervangen voor bijvoorbeeld paprikapoeder.

Voedingswaarde

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.