7 Eiwitrijke tussendoortjes die je verzadigd houden

Gepubliceerd op 29 juni 2023 om 08:29

Eiwitten zijn van cruciaal belang voor het lichaam, omdat ze een belangrijke rol spelen bij het opbouwen en herstellen van weefsels. Niet alleen bevorderen ze spiergroei, maar ze zorgen er ook voor dat je langer een verzadigd gevoel hebt gedurende de dag. Als je op zoek bent naar gezonde snacks die je energie geven en voorkomen dat je naar ongezonde alternatieven grijpt, ben je hier aan het juiste adres. Blijf lezen om te ontdekken welke eiwitrijke tussendoortjes je kunt toevoegen aan je voedingspatroon!

1. Magere kwark met blauwe bessen

Magere kwark is een zuivelproduct met weinig vet en zit boordevol eiwitten. In elke 100 gram magere kwark vind je wel 10 gram eiwit, wat meer dan het dubbele is in vergelijking met magere yoghurt. Om wat natuurlijke zoetheid en extra voedingsstoffen toe te voegen, kun je verse bessen zoals aardbeien, bosbessen of frambozen mengen. Dit tussendoortje is niet alleen lekker, maar zorgt er ook voor dat je je lang verzadigd voelt.

2. Gekookte eieren

Hardgekookte eieren zijn de perfecte tussendoortjes. Ze zijn draagbaar, snel te bereiden en zitten boordevol eiwitten die je lichaam nodig heeft. Met ongeveer 6 gram eiwit per ei, geven ze je niet alleen een verzadigd gevoel, maar voorzien ze je ook van belangrijke voedingsstoffen zoals vitamine B12 en choline. Of je nu onderweg bent naar de sportschool of druk bezig op het werk, hardgekookte eieren bieden een handige en voedzame energieboost die je honger stilt en je de kracht geeft om door te gaan.

3. Volkoren crackers met tonijnsalade

Tonijnsalade op volkoren crackers is een voedzaam en vullend tussendoortje dat boordevol eiwitten zit. Tonijn zelf is een uitstekende bron van eiwitten met weinig vet, waardoor het een gezonde keuze is. Om de salade te maken, meng je tonijn met zero mayonaise/magere kwark, een vleugje citroensap en je favoriete kruiden naar smaak. Het toevoegen van zero mayonaise/magere kwark houdt het vetgehalte laag, terwijl het citroensap zorgt voor een verfrissende smaak. Serveer de tonijnsalade op knapperige volkoren crackers voor een extra dosis vezels en een crunch. Met de eiwitten uit de tonijn en de voedzame volkoren crackers krijg je een voedzaam en eiwitrijk tussendoortje dat je energie geeft en je langer verzadigd houdt.

4. Hüttenkäse met groente

Hüttenkäse, ook wel bekend als cottage cheese, is een eiwitrijk zuivelproduct dat laag in vet is. Combineer het met gesneden groenten zoals paprika, komkommer en worteltjes voor een knapperig en voedzaam tussendoortje. Daarnaast zijn geroosterde kikkererwten een geweldige bron van eiwitten en vezels. Spoel en droog kikkererwten uit blik, besprenkel ze met olijfolie en kruiden zoals paprika, komijn en knoflookpoeder, en rooster ze in de oven tot ze knapperig zijn. Deze eiwitrijke snacks, Hüttenkäse met groenten en geroosterde kikkererwten, zijn smakelijk, voedzaam en perfect om van te genieten.

5. Geroosterde kikkererwten

Kikkererwten zijn een geweldige bron van eiwitten en vezels, en ze maken een smakelijke en eiwitrijke snack. Spoel en droog kikkererwten uit blik, besprenkel ze met olijfolie en kruiden zoals paprika, komijn en knoflookpoeder, en rooster ze in de oven tot ze knapperig zijn. Met ongeveer 15 gram eiwit per 100 gram bieden geroosterde kikkererwten niet alleen een heerlijke knapperige textuur, maar ook een voedzame boost van eiwitten. Geniet van deze eiwitrijke traktatie als een bevredigende snackoptie.

6. Magere vleeswaren rolletjes

Magere vleeswarenrolletjes zijn een eenvoudig te bereiden, eiwitrijk en draagbaar tussendoortje dat perfect is voor onderweg. Begin met het nemen van plakjes mager kalkoen-, kip- of hamvlees en rol ze op tot handige rolletjes. Vervolgens kun je ze vullen met plakjes knapperige komkommer, sappige paprika of romige avocado voor extra smaak en voedingsstoffen. Met ongeveer 15 gram eiwit per 100 gram bieden deze rolletjes niet alleen een handige snackoplossing, maar ook een goede dosis eiwitten om je energie te geven en je langer verzadigd te houden. Of je nu onderweg bent, op het werk bent of gewoon een snel tussendoortje nodig hebt, deze eiwitrijke vleeswarenrolletjes zijn een gezonde en voedzame keuze.

7. Rijstwafels met eiwitrijk beleg

Rijstwafels met eiwitrijk beleg bieden een gezondere optie voor tussendoortjes omdat ze een lager vetgehalte hebben in vergelijking met snacks zoals chips of koekjes. Daarnaast leveren ze een goede bron van langzaam verteerbare koolhydraten, terwijl het eiwitrijke beleg zoals mager vlees, Hüttenkäse, 30+ kaas of rosbief helpt om de verzadiging te bevorderen. Door te kiezen voor dit voedzame duo kun je genieten van een smakelijke en vullende snack zonder dat je je zorgen hoeft te maken over het toevoegen van overtollig vet en suiker aan je voedingspatroon. Deze combinatie maakt het een geschikt tussendoortje. Bij voorkeur kies je voor zilvervliesrijstwafels omdat deze nog net wat meer vezels bevatten die je langer voldoen zullen laten voelen.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.