Mijn 5 favoriete vleesvervangers

Gepubliceerd op 15 september 2020 om 19:25

Vleesvervangers... ze zijn er steeds meer soorten en dat zal de komende jaren waarschijnlijk nog meer uitbreiden. Aangezien ik zelf probeer zo min mogelijk vlees te eten neem ik daarom ook regelmatig een vleesvervanger. Daarom deel ik mijn 5 favoriete vleesvervangers met jullie. Ik wil wel benadrukken dat deze niet allemaal de 'gezondste' optie zijn. De ene vleesvervanger is wel redelijk gezond en bevat ook redelijk wat vitamine B12 ,ijzer en eiwit terwijl de ander maar 1 of 2 van deze voedingsstoffen bevat. Dit zijn voedingsstoffen die normaal in vlees zitten en essentieel zijn voor een goede gezondheid. Toch kan je prima afwisselen met vleesvervangers en andere producten zodat je toch genoeg van alles binnenkrijgt. Wel kan ik zeggen dat ik deze vleesvervangers lekker van smaak vindt!

1. Vivera plant krokante kipschnitzel als kip

Dit was één van de eerste vleesvervangers die ik niet makkelijk zou kunnen onderscheiden van de vlees. Daarnaast bevat de schnitzel 13g eiwit per stuk en is er ook ijzer en vitamine B12 aan toegevoegd. Qua smaak en structuur lijk het eigenlijk gewoon op een echte kipschnitzel en kan je hem ook op dezelfde manier gebruiken voor recepten. Bijvoorbeeld bij een AVG maaltijd of op broodje als een burger. Ook heb ik deze plant kipschnitzel regelmatig voorgeschoteld aan 'echte vleeseters' en die hadden niks door.

2. AH biologische falafel 

Falafel is iets waar ik echt van kan genieten! In tegenstelling tot veel ander vleesvervangers bestaat deze falafel uit grotendeels uit kikkererwten i.p.v. soja- en/of tarwe, ook is de ingrediëntenlijst niet lang en kan je makkelijk lezen waar de falafel van is gemaakt. Ook bevat deze falafel zo'n 11g eiwit per 100g. Je hoeft de falafel schijfjes alleen een paar minuten in een beetje olie te bakken  Ik zelf gebruik deze falafel vaak voor in een wrap, volkoren pita broodje of door een salade.

3. AH vegetarische basis rulstukjes

Over het vegetarische rul gehakt van de Albert Heijn ben ik ook erg positief. Wel ben ik van mening dat het lekker is om dit product door een maaltijd de mengen en het niet 'droog' te serveren. Wat ik zelf vaak doe is dat ik hem voor mijn lasagne gebruik of andere gerechten zoals chili con carne, moussaka of andere gerechten waarin vaak gehakt in is verwerkt. De vegetarische rulstukjes bevatten ook nog eens veel eiwit, namelijk 21g per 100g en er is daarnaast ook nog vitamine B12 en ijzer aan toegevoegd.

4. Vivera plant gyros

Om eerlijk te zijn had ik eerst niet hele hoge verwachtingen van dit product. Ik dacht dit kan nooit echt als gyros smaken. Maar toen ik het de eerste keer had bereid was ik verrast! Net als de kipschnitzel had ik moeite om dit te kunnen onderscheiden met echt vlees. Daarnaast bevat het ook redelijk wat eiwit, 19,2g per 100g wat gelijk is aan veel vleessoorten. Het is heerlijk gekruid en ik maak voeg deze plant gyros dan ook regelmatig toe aan een volkoren wrap of volkoren pita broodje met wat sla, komkommer, tomaat en chilisaus. 

5. AH biologische groenteburger

Deze groenteburger van Albert Heijn valt ook bij mij in de smaak. Ik moet wel zeggen dat de burger echt naar groente smaakt en niet echt iets van vlees weg heeft zoals veel andere vleesvervangers. Desondanks dat vind ik hem heel lekker en ben ik ook best tevreden over de voedingswaarde. Voor een burger die voornamelijk uit groente bestaat bevat die nog best veel eiwit namelijk 11g per 100g en zie ik ook dat er niet teveel vage toevoegingen in de burger zitten. Zelf gebruik deze burgers vaak bij een AVG maaltijd of doe ik hem op een volkoren bolletje en maak ik er een burgerbroodje van

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.