Vega Lasagne met geitenkaas

Gepubliceerd op 30 juni 2020 om 21:41

Lasagne is een van mijn favoriete gerechten. Het is makkelijke om te maken en je kan daarnaast ook volop variëren met wat je erin doet. Een van de bekendste lasagne is de lasagne Bolognese. Zowel vers als kant-en-klaar een veel gegeten maaltijd. Hoewel ik dit gerecht erg lekker vind is het niet altijd heel gezond. Omdat deze lasagne vaak veel kcal en verzadigde vetten bevatten. Hierdoor werd geïnspireerd door een twist te geven aan dit gerecht en een lekkere, gezonde lasagne te maken die veel groente bevat en ook daarnaast ook vegetarisch is. Ook wilde ik een beetje variëren met de kaas en heb ik geitenkaas in dit gerecht gebruikt. Hierdoor krijgt de lasagne een wat pittigere smaak waar ik zelf gek op ben en jij hoop ik ook!

Ingrediënten (4 personen)

  • 9 Volkoren lasagna bladen
  • 200g Vegetarisch gehakt 
  • 600g Italiaanse roerbakgroente
  • 6 trostomaten
  • 300 ml halfvolle melk
  • 1 blikje tomatenpuree (70g)
  • 100 g geitenkaas
  • 1 el olijfolie
  • Kruiden naar smaak (rozemarijn/oregano/basilicum)

Bereidingswijze

  1. Doe de olijfolie in een pan en bak de vegetarisch gehakt en de wokgroente voor 5 minuten
  2. Snij de tomaten in stukjes en voeg deze samen met de melk en tomatenpuree toe aan de groente en vegetarische gehakt. 
  3. Voeg eventueel ook kruiden toe en roer alles goed door elkaar. 
  4. Zet het vuurlaag en laat het voor 5-10 minuten sudderen met het deksel op de pan.
  5. Zet het vuur uit en vet een ovenschaal in. Doe ongeveer 1/4 van het mengsel in de ovenschaal.
  6. Doe nu 3 lasagne bladen boven op het mengsel, herhaal dit en zorg dat bovenste laag uit saus bestaat.
  7. Verdeel nu de geitenkaas erover heen, en stop de schaal in de oven voor 30 minuten.
  8. Haal de schaal uit de open en enjoy!

Voedingswaarde

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.