5 x food swaps 3.0

Gepubliceerd op 20 juni 2020 om 19:51

Het is weer zover. Aangezien die vorige food swaps in de smaak vielen ik heb weer eens goed rond gekeken voor welke voedingsproducten er een gezonder alternatief is. Ik heb voor 5 producten die regelmatig genuttigd worden, een gezondere optie gevonden. Wat ik er wel bij wil zeggen dat balans het belangrijkste is. Op sommige momenten heb je gewoon misschien meer zin in de 'ongezondere' versie of komt het op dat moment gewoon beter uit. Wel is afwisseling belangrijk en gezond hoeft niet per se minder lekker te zijn. Ik hoop ik dat jullie de gezonde versies van deze producten ook gaan uitproberen en wie weet vind je ze wel net zo lekker! 

1. Cruesli (Quaker)→Krokante ontbijtgranen (Bolletje)

Cruesli is een veel gegeten product. Voor het ontbijt, als tussendoortje of nog als toevoeging van een bijvoorbeeld een toetje. Helaas bevatten deze producten vaak veel suiker en/of verzadigd vet. Zo is de cruesli van quaker niet de gezondste, de krokante ontbijtgranen van Bolletje daarentegen bevatten een stuk minder suiker en toevoegingen. En zijn daarom dan ook een gezondere optie.

2. Tomatensoep uit blik (UNOX) -→ Tomatensoep verspakket (AH)

Heerlijk een warme kom tomatensoep op als je thuis komt van een regenachtige dag, of juist lekker bij de lunch in het zonnetje. Ik zelf ben dol op tomatensoep. De kant-en-klare blikken bevatten vaak wel veel toegevoegde suikers, zuren en zout. Een gezondere optie is bijvoorbeeld dit verspakket van de Albert Heijn. In 20-30 minuten heb je een heerlijke, verse en gezonde soep op tafel taan.

3. Zalm burger (AH) → Natural fish burger zalm (Iglo)

Ik kan het niet ontkennen... alles met een panneerlaagje eromheen is vaak lekkerder, zoals deze zalmburgers van AH. Voor af en toe is dat zeker niet erg, maar soms wil je toch even iets gezonder doen en kan je beter gaan voor de natural fish burger (zalm) van Iglo, deze bestaat voornamelijk uit zalm, water en beetje zout en bevat een minder kcal en meer eiwit dan de gepaneerde zalmburger van AH.

4. Knäckebröd Bolletje → Proteïne crackers (AH)

Een cracker als snack of bij de lunch, veel mensen wisselen hun brood nog wel eens af voor een cracker. Ondanks dat crackers vaak 'lichter' zijn leveren veel soorten vaak niet heel veel voedingsstoffen. Zo bestaat het knackerbrod van Bolletje voornamelijk uit alleen koolhydraten. De proteïne crackers van AH zijn een beter optie. Ze bevatten 3x zoveel eiwit als die van bolletje, minder koolhydraten en meer vezels! En heel eerlijk vind ik ze ook een stuk lekkerder!

5.Tropical siroop (AH) → Tropical siroop 0% (Teisseire)

Hoewel ik je aan kan raden om voldoende water te drinken. Is het soms wel lekker om iets anders te drinken voor de afwisseling, maar wil je ook niet teveel suiker binnen krijgen. De tropical siroop van AH bevat wel 6g suiker per 100 ml terwijl de siroop van Teisseire slechts 0,5g suiker bevatten per 100 ml, en er is geen extra suiker aan toegevoegd. Een betere optie als je het mij vraagt! Wel is het beter om voornamelijk water, thee en koffie zonder suiker of zoetstof te drinken omdat veel mensen wel vaak wennen aan de zoete smaak, waardoor het kan zijn dat je ook vaker zin hebt in zoetigheid.

Tot 50% korting op geselecteerde producten van onze premium merken
Tot 50% korting op geselecteerde producten van onze premium merken * | De korting is verrekend in de prijs. +Gratis verzending vanaf €35,- +Gratis cadeau vanaf €40,-
De actie is geldig van 16 juni t/m 22 juni 2020. *Niet geldig in combinatie met andere lopende acties, bundels. boeken en cadeaukaarten

Reactie plaatsen

Reacties

Amelia Easty
2 jaar geleden

Hi there!
I'm writing to let you know about an incredible new AI tool that can help with various tasks related to website copywriting and SEO.
It's been used by some of the biggest companies in the world, such as Airbnb and IBM.
So if you're looking for a powerful tool to help take your website to the next level, this is definitely worth considering! Plus, to make things even better, I'm giving away 10,000 words for free so that you can try it out for yourself.
To get 10k words, just go to https://www.aiwritingmachine.com/