Voedzame vegan gyros bowl met zoete aardappel

Gepubliceerd op 18 januari 2021 om 14:59

Ingrediënten (2 personen):

  • 175g vegan gyros (ik gebruikte die van Vivera)
  • 2 kleine zoete aardappel (100g per stuk)
  • 2 handjes rucola
  • 2 handjes ijsbergsla
  • 1/2 courgette
  • Kleine winterpeen
  • 1/2 komkommer
  • handje cherry tomaten
  • 2 el citroensap (uit een flesje)
  • 1 eL olijfolie
  • peper en Italiaanse kruiden naar smaak

Zo maak je het:

  1. Zet een pan met water op het vuur en breng deze aan de kook.
  2. Schil de zoete aardappel en wortel en snijd deze samen met de courgette in grove stukken.
  3. Voeg de zoete aardappel en wortel toe aan het kokende water. 
  4. Verdeel ondertussen de sla over de 2 borden.
  5. Snijd de komkommer en tomaatjes in stukjes en voeg toe aan de sla.
  6. Voeg na 10 minuten de courgette toe aan het kokende water en laat samen nog 5 minuten koken. 
  7. Verhit ondertussen de olijfolie in een pan en bak de vegan gyros voor zo'n 5 munten mooi bruin.
  8. Giet de zoete aardappel, wortel en courgette af voeg deze toe aan het slamengsel.
  9. Voeg nu ook de vegan gyros toe en breng op smaak met peper en Italiaanse kruiden. 
  10. Verdeel de citroensap over de 2 borden en enjoy!

Voedingswaarde:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.