Ingrediënten (2 personen):
- 175g vegan gyros (ik gebruikte die van Vivera)
- 2 kleine zoete aardappel (100g per stuk)
- 2 handjes rucola
- 2 handjes ijsbergsla
- 1/2 courgette
- Kleine winterpeen
- 1/2 komkommer
- handje cherry tomaten
- 2 el citroensap (uit een flesje)
- 1 eL olijfolie
- peper en Italiaanse kruiden naar smaak
![](https://primary.jwwb.nl/public/m/v/n/temp-zzfytgrhkvouzuqibotc/h3kz4q/IMG_0004.jpeg?enable-io=true&enable=upscale&crop=1920%2C1506%2Cx0%2Cy527%2Csafe&width=523&height=410)
Zo maak je het:
- Zet een pan met water op het vuur en breng deze aan de kook.
- Schil de zoete aardappel en wortel en snijd deze samen met de courgette in grove stukken.
- Voeg de zoete aardappel en wortel toe aan het kokende water.
- Verdeel ondertussen de sla over de 2 borden.
- Snijd de komkommer en tomaatjes in stukjes en voeg toe aan de sla.
- Voeg na 10 minuten de courgette toe aan het kokende water en laat samen nog 5 minuten koken.
- Verhit ondertussen de olijfolie in een pan en bak de vegan gyros voor zo'n 5 munten mooi bruin.
- Giet de zoete aardappel, wortel en courgette af voeg deze toe aan het slamengsel.
- Voeg nu ook de vegan gyros toe en breng op smaak met peper en Italiaanse kruiden.
- Verdeel de citroensap over de 2 borden en enjoy!
Voedingswaarde:
![](https://primary.jwwb.nl/public/m/v/n/temp-zzfytgrhkvouzuqibotc/b4fci4/image-34.png?enable-io=true&enable=upscale&crop=1917%2C274%2Cx2%2Cy0%2Csafe&width=1070&height=153)
Reactie plaatsen
Reacties