Healthy Blondies

Gepubliceerd op 7 februari 2021 om 14:02

Hoewel brownies bij mij heel erg in de smaak vallen vond ik het toch eens tijd om een recept voor Blondies te creëren. Deze Healthy Blondies bevatten minder suiker en verzadigd vet dan veel cakes en en koeken uit de supermarkt en ze zijn daarnaast ook nog eens verrukkelijk! 

De basis van deze blondies zijn... witte bonen. Nu zie ik je denken: 'bonen'? Ja zeker, wel zonder zout en andere toevoegingen want dat zou de smaak beïnvloeden natuurlijk. Maar bonen kunnen prima gebruikt worden in baksels als het gecombineerd wordt met de juiste producten. Daarnaast leveren bonnen ook nog eens vezels en eiwitten, en bevatten ook nog eens vitamine en mineralen. Dus ben je nu benieuwd hoe je deze overheerlijke Healthy Blondies maakt? Lees dan snel verder!

Ingrediënten

  • 1 blik (240g uitgelekt) witte bonen 0% zout 
  • 2 bananen
  • 2 eieren
  • 1 scoop eiwitpoeder white chocolate/vanille
  • 8g bakpoeder
  • Zoetstof naar smaak
  • 1 EL Kokosrasp

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C
  2. Doe de witte bonen in een vergiet en spoel af met koud water. Laat deze vervolgens even uitlekken.
  3. Doe de witte bonen, banaan en eieren in een beslagkom en mix met een staafmixer glad.
  4. Voeg nu de eiwitpoeder, bakpoeder en zoetstof toe en mix alles nogmaals goed door met de staafmixer.
  5. Doe het beslag in een kleine ovenschaal (24cm x 14cm)
  6. Bestrooi de bovenkant met de kokosrasp en bak de Blondies voor 30 minuten in de oven.
  7. En enjoy!

 

Tip: Bewaar de Healthy Blondies in de koelkast voor een paar uur voor een wat stevigere structuur.

Voedingswaarde

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.