Omdat de winter pas begonnen is ben ik weer wat meer gaan experimenteren met havermoutpap variaties. Al heel lang is havermout mijn favoriete ontbijt en ben ik het nooit zat. Om de ochtend lekker warm te beginnen heb ik hier een overheerlijk recept voor havermoutpap met cranberry compote en appel. Je kan kant-en-klare cranberry compote kopen of zelf maken. Ik heb de compote zelf gemaakt en ook hiervan heb ik een super makkelijk recept. De compote kan je ook van te voren al klaar maken en voor andere gerechten gebruiken of bijvoorbeeld toevoegen aan de kwark, yoghurt of op brood doen in plaats van jam.
Ingrediënten (1 persoon):
- 40g havermout
- 200ml (plantaardige) melk
- halve appel
- 2 el cranberry compote (Klik hier voor recept)
- 1 tl pinda hazelnoot cacao pasta
- 1 tl kaneel
Zo maak je het:
- Doe de havermout in een pan met de melk en breng aan de kook.
- Voeg de kaneel toe en roer alles goed door elkaar.
- Laat de havermout samen met de melk voor 2-3 minuten zachtjes pruttelen.
- Snijd ondertussen de halve appel in schijfjes.
- Doe de havermout op een diep bord of in een kom.
- Voeg de gesneden appel en de cranberry compote toe en de pinda hazelnoot cacao pasta, en enjoy!
Reactie plaatsen
Reacties