Is gezond eten duur?

Gepubliceerd op 16 juni 2022 om 12:12

Is gezond eten duur? Veel mensen vinden dat gezonde boodschappen duur zijn. En ik ben het er mee eens dat ik sommige prijzen uit verhouding zijn en dat het best frustrerend is als een zak chips minder dan een euro is en een bak aardbeien drie keer zoveel kost. Toch denk ik dat dit niet altijd een goed excuus is om te kiezen voor veel ultra bewerkte en ongezonde producten. In dit geval gebruik ik de term ongezond om even duidelijkheid te creëren, hiermee bedoel ik voeding die weinig gunstige voedingstoffen bevat en/of ultra bewerkt is. 

Naast dat boodschappen ook duur kunnen zijn, maakt het ook uit welke keuzes je maakt in de supermarkt of buiten de deur. Veel mensen hebben namelijk wel €6 over voor een fastfood menu, terwijl een paar 100 gram groente en fruit voor die prijs ze afschrikt. Om je een beter beeld te geven heb ik hieronder drie vergelijkingen gemaakt wat je kunt kopen voor een bepaald bedrag. 

Wat koop je voor €2?

Wat kan je allemaal kopen voor €2 euro? Nou bijvoorbeeld een donut maar ook een paar bananen en peren. Een tip is als het gaat om groente en fruit te kijken welke soorten op dat moment in het seizoen zijn. 

Wat koop je voor €4?

Voor €4 heb je bijna een frappucino bij de Starbucks of Mcdonalds. Ook kan je er een volkoren brood, 100% pindakaas en een reep pure chocolade voor kopen.

Wat koop je voor €6?

Na een werkdag even langs de McDonalds kost je al gauw €6 of meer voor een menu. Als je bedenkt welke gezonde producten je er mee kan kopen, zoals een doosje eieren, yoghurt, havermout, een avocado, tomaten en een aantal appels dan is mijn keuze snel gemaakt.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.