Waarom wel een workout van 'maar' 10 minuten doen?

Gepubliceerd op 26 januari 2022 om 13:35

De sportscholen zijn weer open! En dat is fijn want nu zijn er meer mogelijkheden omtrent sporten en beweging. Toch kan het ook voorkomen dat er mensen zijn die toch moeite hebben om zichzelf naar de sportschool te slepen of qua tijd erg krap zitten. 

Het eerste wat ik hierop zou zeggen is om natuurlijk tijd te creëren om een aantal uur per week te gaan sporten. Maar ik begrijp ook best dat dit soms lastig kan zijn. In zo'n geval kan een korte thuis workout de oplossing zijn? Misschien denk je: heeft dat dan wel nut? Ik denk van wel ik zal je uitleggen waarom. 

Een korte workout van 10 minuten, wat is het nut daarvan? Goede vraag... maar denk eens goed na wat is het nut van die extra lepel groente, het kiezen van volkoren brood in plaats van wit brood, of het vervangen van ongezonde snacks voor voedzamere varianten? Uiteindelijk leiden al die kleine keuzes ervoor dat je werkt naar een gezonder lichaam. En als dat af en toe iets afwijkt van wat je wilt is dat oké, maar zo zie je wel dat elke kleine gezonde keuze een positieve bijdrage levert.

Denk eens goed na als je elke dag tenminste 10 minuten tijd besteed aan een korte workout dan heb je in een week tijd sowieso al meer dan een uur gesport. Ook is de kans dat je meer motivatie krijgt om andere gezondere keuzes over de gehele dag te maken. Na een goede workout eet je misschien eerder een gezonde maaltijd in plaats van zak chips, omdat je bewust bezig bent met je gezondheid. Wees daarom bewust dat elke klein stap die je neemt bijdraagt aan een groter doel. Je kan beter kleine stapjes vooruit zetten dan niks doen en blijven hangen op dezelfde plek.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.