5 x voedzame ontbijtjes

Gepubliceerd op 14 februari 2022 om 21:53

Het ontbijt... volgens sommige is het de belangrijkste maaltijd van de dag. Hier is veel discussie over. Sommige mensen kunnen namelijk prima zonder ontbijt de dag doorkomen terwijl andere zonder ontbijt 'hangry' de deur uit gaan. 

Dit is dan ook iets wat per persoon heel divers kan zijn. Mijn advies hierin is dan ook proberen aan te voelen wat je lichaam nodig heeft. Merk je dat je snel lusteloos wordt en naar (ongezonde) producten grijpt als je ontbijt overslaat? Dan zou ik adviseren om wel je dag met een voedzaam ontbijt te beginnen om grote trek op een later moment te voorkomen. 

Ik zelf ben een echte liefhebber van ontbijtjes en heb daarom hier 5 simpele en voedzame ontbijtjes voor om de dag door te komen. Je kan op de afbeelding klikken om naar het recept te gaan.

1. Volkoren brood met pindakaas en banaan

De combinatie van pindakaas met banaan vind ik heerlijk. Twee sneetjes volkoren brood en je bent zo klaar. Dit ontbijtje is ideaal op dagen dat je niet veel tijd hebt maar wel een lekker ontbijt wil klaar zetten. Je zou ook kunnen wisselen met een andere fruitsoort of toppings zoals cacaobibs en chipzaad.

2. Chocolade kokoshavermout

Met dit koude weer is havermout bijna elke dag mijn ontbijt. Heerlijk om in de ochtend mee op te warmen. Het voordeel van havermout is ook dat je het makkelijk kan combineren en daarom het kan aanpassen op jou smaak en voorkeur. Eén van mijn favoriete is havermout met cacao en kokos. 

3. Protein pancakes

Gezonde pannenkoeken met een flink portie eiwit? Dan is dit recept ideaal. Vooral na een krachttraining of gewoon omdat het lekker is. Deze pannenkoeken zijn heerlijk voor als je een speciaal ontbijtje wilt. Je hebt niet al te veel ingrediënten nodig. Daarnaast zijn ze voedzaam maar vooral erg lekker!

4. Vanille protein pudding

Pudding als ontbijt? Het klinkt misschien een beetje gek, maar deze vanille protein pudding is heerlijk om als simpel ontbijtje te nemen. Het voordeel is dat je deze ook al een dag van te voren kan maken zodat je s'ochtends het alleen uit de koelkast hoeft te halen. Het is een klein maar toch voedzaam ontbijtje en je kan altijd wat extra fruit of granola toevoegen.

5. Granenontbijt uit de oven

De geur van dit granenontbijt uit de oven, zorgt er meteen voor dat je met er trek in krijgt. Een ideaal ontbijt om in het weekend te maken aangezien het wat meer tijd nodig heeft. Maar dat is het zeker waard want het is echt een ontbijtje om van te genieten. De basis bestaat uit havermout en banaan, maar ook hier kan je makkelijk variëren met de topping die je toevoegt. Denk hier bijvoorbeeld aan noten, pure chocolade of blauwe bessen. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.