Gezonde(re) borrelhapjes voor Oud & Nieuw!

Gepubliceerd op 28 december 2019 om 18:02

Het is bijna zover oudejaarsavond een avond vol vreugde plezier en lekker eten! Borrelhapjes, oliebollen of appelbeignets, Op deze avond wordt vaak veel en ongezond gegeten, wat op zich niet erg is voor een keer. Maar als je toch iets gezonder wil doen na de kerstdagen heb ik hier een paar gezond(ere) opties voor borrelhapjes + nog een feestelijk drankje! Natuurlijk kan je best een glaasje champagne drinken deze avond maar probeer het wel bij een glas (of 2 te houden) en niet een hele fles!

1. Volkoren melba toast met diverse toppings

Super makkelijk en net iets gezond dan sommige andere toastjes. Voorbeelden voor lekkere gezonde toppings zijn:

  • Hüttenkäse met komkommer
  • Hummus 
  • Een plakje zalm
  • Avocado met tomaat.

2. Groente met dip

Groentes zijn ook ideaal als snack! Gebruik bijvoorbeeld paprika en komkommer en snijd ze in lange stengels, doe ze vervolgens in een glaasje. Neem dan hummus of een andere gezonde dip  in een kommetje en serveer deze samen.

3. Verse tomatensalsa

In plaats van een bewerkt salsa uit de supermarkt, kan je ook zelf een verse tomatensalsa maken. Heel lekker en in een paar minuten klaar! Snijd een aantal tomaten en meng ze met een beetje citroensap en een eetlepel olijfolie, voeg wat kruiden (koriander, oregano, zout & peper) toe en voilà, je verse salsa is klaar.

4. Fruit en groente spiesjes

Een oude klassieker, maar zeker een goede optie als je gezond wil doen. Prik diverse groente aan fruit aan een satéprikker en ze zijn klaar om te serveren. Varieer ook met groente en fruitsoorten. Vervang bijvoorbeeld de standaard druiven, voor iets als mango of ananas!

5. Augurk opgerold in zalm/kipfilet/runderrookvlees

Neem een pot augurken en rol daarom heen wat zalm, kipfilet en/of runderrookvlees. Dit is een lichte snack  met magere vleeswaren die redelijk wat eiwitten bevatten en ook de zalm zit vol goede voedingstoffen en eiwitten.

6.  Pure chocolade fondue met fruit.

Speciaal voor de zoetekauwers onder ons, maak een pure chocolade fondue met fruit. Smelt een reep 85% pure chocolade in bijv, de magnetron of pannetje (Als je een fondue setje hebt kan je deze ook gebruiken natuurlijk), snijd wat fruit in stukjes en serveer deze samen op een schaal met de gesmolten chocolade in het midden. Fruitsoorten die goed met pure chocolade gaan zijn: Aardbeien, banaan, mango, framboos en sinaasappel. Natuurlijk kun je eindeloos variëren hiermee!

7.  Oliebollen uit de oven.

Oliebollen, die zijn natuurlijk niet te missen op deze avond! Helaas zijn deze heerlijke bollen niet zo gezond en bevatten ze rond de 200 kcal. Koopmans heeft tegenwoordig ook een gezondere versie voor oliebollen. Namelijk oliebollen voor in de oven, oftewel: de oviebol! Deze zijn een stuk minder vet en bevatten slechts 79 kcal per stuk! 

8. Kaas

Ben je fan van lekker kaasjes? Kies dan voor kazen die iets minder hoog zijn in calorieeën. Voorbeelden hiervoor zijn: mozzarella, geitenkaas, 30+ kaas, light brie. Deze kaassoorten bevatten over het algemeen minder calorieën en minder vet dan bijvoorbeeld: roquefort, clement of port salut

9. Spa rood of Spright light met diepvriesfruit

Wil je naast bubbels een ander lekker, feestelijk drankje? Probeer dit dan uit! Doe spa rood of Sprite light in een kan en voeg er een doos diepvriesfruit aan toe. laat het een half uur-uur intrekken en serveer het bij je lekker hapjes!

Ik hoop dat je iets hebt aan deze tips, en wens je een goede, mooi en lekkere ;) jaarwisseling toe!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.