Fit zonder sportschool

Gepubliceerd op 23 december 2019 om 16:20

Veel mensen herkennen het wel: Het abonnement dat je begin dit jaar hebt afgesloten bij de sportschool, maar uiteindelijk maar 3 keer hebt gebruikt. Veel mensen hebben moeite met naar de sportschool gaan dit kan verschillende redenen hebben. Zo is voor sommige mensen een sport abonnement te duur, of is de sportschool niet in de buurt. Ook vinden sommige mensen het onprettig om in de sportschool te zijn omringd door allemaal spierbundels en afgetrainde mensen.

Ten eerste wil ik wel duidelijk maken dat iedereen naar de sportschool gaat met een reden, en als je zeker niet de enige bent die zich onzeker kan voelen. Dus laat je om die reden niet in de weg staan, het gaat uiteindelijk om jouw doel, en niet om die van een ander! Toch is de sportschool niet iedereen z'n ding en heb ik daarom een paar tips om toch fit te zijn!

1. Fitness apps

Zelf gebruik ik de app Workout for Woman, deze app is vooral gericht op vrouwen maar de oefening zijn ook zeker goed voor mannen! Met deze app kan je thuis korte maar toch effectieve workouts doen. In de app staat een diversiteit van oefeningen, voor verschillende spiergroepen en voor verschillende niveau’s (beginners, gevorderde sporters). Naast deze app heb je nog vele soortgelijke apps dus neem eens een kijkje in de App Store of google play store en misschien zit er wel iets voor je tussen!

2. Dagelijkse beweging

Je hoeft je niet uit te sloven op de loopband in de sportschool om fit te zijn. Als je dagelijks veel beweegt door te wandelen, fietsen maar ook huishoudelijke dingen als stofzuigen doet is dat al goed voor je lichaam. Veel mensen (ook mensen die wel naar de sportschool gaan) vergeten dagelijks genoeg te bewegen. Wat ik zelf fijn vind is om bijvoorbeeld een podcast aan te zetten in Spotify en een te gaan wandelen in het bos. Als je bijvoorbeeld een hond hebt, ga daar dan lekker mee wandelen of als jij bijvoorbeeld graag in de tuin bezig bent is dat ook een optie! Al met al alle beweging is al beter dan alleen maar zitten. 

3. Ga op een sport die jij leuk vindt 

Houd jij bijvoorbeeld erg van teamsporten als voetbal of handbal ga dat dan lekker doen! Ben je weg van muziek en dansen, is dat ook een goede manier om te bewegen. Of als jij zwemmen ontspannend vindt neem dan een abonnement bij een zwembad in jou regio. Misschien ken je ook nog wel mensen in jouw omgeving die dat ook graag doen en kan je daarmee samen een bepaalde sport gaan doen. Het is belangrijk dat je iets doet wat je leuk vindt. Op deze manier houd je het veel langer vol dan dat je met tegenzin jezelf verplicht om iets te doen. 

4. Stappenteller

Tegenwoordig heb je talloze apps als stappenteller, ook veel telefoons hebben van zichzelf standaar al een stappenteller erop staan. Stel voor jezelf een doel bijvoorbeeld om te beginnen 7500 stappen per dag zodat je bewust bent of je die dag redelijk bewogen hebt of vooral hebt stilgezeten. Een voorbeeld van zo'n app is StepsApps

5. Goede voeding 

Je kan sporten en bewegen wat je wilt, maar als je voedingspatroon uit veel ongezonde voeding bestaat is het moeilijk om fit te zijn. Vraag jezelf af waar jij aanpassingen zou kunnen maken. Gun jezelf af en toe iets ‘lekkers’ wat misschien niet zo gezond is. Maar is het bijvoorbeeld nodig, om in december elke dag gebruik te maken van de McDonald’s kalender? Je kan beter een gebalanceerd voedingspatroon behouden met veel groente, fruit, en andere gezonde koolhydraten, eiwitten en vetten. Dan dat je de ene periode heel ongezond eet en vervolgens een of ander streng dieet of sapjeskuur gaat volgen. Omdat dit niet een dieet is wat je je hele leven vol kan houden en op het moment dat je ermee stopt de kilo’s er weer aankomen.

Ga jij naar de sportschool?

Bekijk resultaten

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.