Review: Vivera krokante kipschnitzel

Gepubliceerd op 7 december 2019 om 20:43

Zo af en toe nam ik in het verleden wel eens een krokante kipschnitzel en deze vond ik altijd heerlijk. Sinds ik minder vlees ben gaan eten at ik deze bijna nooit. Nu kwam ik laatst in de supermarkt in viel mij deze vega variant op, en daarom heb ik deze voor jullie uitgeprobeerd.

De verpakking ziet er aantrekkelijk uit en bevat 2 vega kipschnitzels. Daarnaast kosten deze €2,59, dat is even duur of zelfs goedkoper dan veel normale kipschnitzels. 

Je kan ze bakken in de pan met wat olie maar ook in de oven doen, dat is wat ik heb gedaan. Halverwege moet je ze keren zodat ze aan beide kanten gelijk garen.

Smaak: Dit is fantastisch! Als ik het niet had geweten had ik dit misschien niet kunnen onderscheiden van echt kip. Het lijk qua structuur en smaak heel erg op kip. Daarnaast is de coating lekker krokant! 9/10

Ingrediënten

Ingrediënten: 57% gerehydrateerd SOJA- en TARWE-EIWIT, cornflakes [mais, suiker, zout, TARWEMOUTEXTRACT], water, zonnebloemolie, verdikkingsmiddel [methylcellulose], zout, TARWEBLOEM, natuurlijk aroma, kruiden en specerijen, TARWEZETMEEL, aardappelvezels, ui, maïszetmeel, knoflook, maltodextrine, ijzer[II]gluconaat, vitamine B12 Geproduceerd in een bedrijf waar ook melk [lactose], ei en lupine worden verwerkt.

Voor een groot deel bestaat dit product uit soja. Ik zie dat er ook ijzer en vitamine B aan is toegevoegd, wat ik erg goed vind, omdat niet alle vegetarische producten dat bevatten. De coating is van cornflakes wat iets minder gezond is door het extra suiker en zout wat er ook in zit.

Voedingswaarde (per stuk)

Wat met opvalt is dat het voor een vlees vervangend product wel veel koolhydraten bevat. Meer dan bijvoorbeeld tofu of tempé. Maar niet meer dan bij een 'echte' kipschnitzel. Dit komt omdat er een coating van cornflakes omheen zit die voor een groot deel uit koolhydraten bestaat. Wat ik positief vind is dat dit product niet heel veel verzadigd vet en suiker bevat en daarnaast wel nog redelijk wat eiwitten en vezels.

Conclusie

Qua smaak ben ik sowieso tevreden over dit product, echt heerlijk! Ook is de schnitzel eenvoudig te bereiden, dus handig als je niet al teveel tijd hebt. Ook de prijs valt me niet tegen, het is minder of net zo duur als echt vlees. De ingrediënten en voedingswaarde zijn wel oké, ik zou dit product alleen niet op dagelijkse basis eten maar voor zo af en toe is het zeker ideaal!

Heb jij dit product al uitgeprobeerd?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.