Getest: TooGoodToGo

Gepubliceerd op 30 november 2019 om 08:38

Misschien heb je de naam TooGoodToGo afgelopen tijd wel een keer voorbij hoen komen. To good to go is een app die voedselverspilling tegengaat. Supermarkten, bakkers, restaurants en hotels verkopen voedsel dat anders moet worden weggegooid voor een lagere prijs. Deze voeding is nog wel gewoon prima te eten! Wel is het zo dat de producten een THT of TGT datum bevatten van dezelfde dag of de dag daarna. Producten waar THT (ten minste houdbaar to) op staat zijn vaak de dag na die datum of enkele dagen daarna ook nog wel eetbaar. Producten met een TGT (te gebruiken tot) datum kun je beter niet meer eten na deze datum. Dit omdat deze producten ziekte verwekkers kunnen bevatten die je niet ziet, ruikt of proeft maar waar je wel last van kan krijgen.

De box

Ik had mijn box bij de Spar besteld en kon hem tussen 16.00-22.00 ophalen. Je weet van te voren niet wat er in zit dus dat is nog wel een verassing! Ik betaalde voor deze box €3,99 en normaal zouden deze producten op een bedrag rond de €11,99 uitkomen, dus dat verschil is best groot!

Rond 16.00 haalde ik mijn box op en kreeg ik een goed gevulde tas mee met diverse producten. Dit zijn de producten die ik mee kreeg:

  • 2 zakken krieltjes
  • 1 zakje (250gr) Macaroni/spaghetti groenten
  • filet American 
  • 2 mona toetjes
  • 2 braeker’s,
  • 0,5 l Arla yoghurt, 
  • 1 danoontje
  • 1 zak rucola
  • 1 pakje (250gr) zuurkool

De producten die er in zaten zijn erg divers. Je zou de krieltjes, groente, rucola en zuurkool diezelfde dag nog kunnen gebruiken voor een maaltijd. Ook de filet American zou je die avond of dag daarna nog kunnen gebruiken op bijv. Brood of toastjes. Ook zou je de mona puddinkjes als toetje kunnen eten diezelfde dag. De mona toetjes en de andere zuivelproducten dus de yoghurt, breaker en danoonntje, zou je prima tot enkel dagen daarna kunnen gebruiken. Deze producten hebben ook een THT datum dus dat wil zeggen dat de kwaliteit die de fabrikant belooft tot deze datum ook zo is. Daarna kan het product nog wel gegeten worden maar kan het zijn dat bijv. de smaak net iets minder is. Ik raad je aan om het product gewoon goed te zien, ruiken en te proeven. 

Wat vond ik ervan?

Ik vind to good to go een erg goed concept! Ik moet wel zeggen dat het niet gelukt is om alle producten nog te gebruiken. Wel heb ik met mijn familie de zuivelproducten op gekregen en die waren prima! Ik zou het zeker aanraden om to good to go te gebruiken als je geen moeilijke eter bent omdat je niet weet welke producten je krijgt. Ook als je geen vlees eet en helemaal als je geen dierlijke producten eet is het misschien iets minder geschikt omdat er vaak wel iets van dierlijke producten bij zit. Maar als je andere mensen in je familie wel vlees/dierlijke producten eten zou je het wel degelijk kunnen proberen omdat er ook producten als groente en aardappel bij kunnen zitten. Ik denk wel dat ik het zelf af en toe zou gebruiken maar niet elke dag of week, omdat ik het soms ook fijn vind om zelf mijn maaltijden te kunnen samenstellen. 

Als ik TooGoodToGo een cijfer zou moeten geven zou ik rond de 8/10 uitkomen. Dit omdat ik het top vind dat ze voedselverspilling tegengaan en je ook producten krijgt van goede kwaliteit. Alleen kan je geen voorkeuren of je wel of geen vlees/dierlijke producten eet, wat eventueel wel een goede toevoeging aan de app kan zijn, omdat meer mensen er misschien ook gebruik van willen maken.

Heb jij TooGoodToGo al gebruikt?

Bekijk resultaten

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.