Ingrediënten (2 porties):
- 200g vanille kwark (optimel)
- 50g volkoren digestive koekjes
- 20g boter
- 2 gelatine blaadjes
- toppings naar keuze
Bereidingswijze:
- Smelt de boter in een pannetje en mix de koekjes in een keukenmachine/blender
- Doe de koek kruimels bij de boter en mix goed door elkaar
- Neem een springvorm van 12 cm en druk de koek mix op de bodem goed aan. zet het voor 10 min in de koelkast.
- Week ondertussen de gelatine blaadjes in koud water voor zo'n 5 min. Neem vervolgens een pannetje met een heel klein laagje water/melk, en laat de gelatine hierin oplossen
- Voeg de gelatine toe aan de kwark en roer goed door elkaar. Verdeel deze over de springvorm en laat het opstijven in de koelkast voor minstens 4 uur.
- Voeg zelf toppings naar keuze toe, denk aan rood fruit, mandarijn, noten, cacao etc.
Reactie plaatsen
Reacties