Pasta 'pesto' met vega kipstukjes

Gepubliceerd op 24 januari 2022 om 20:23

Ingrediënten

  • 90g volkoren pasta
  • 200g doperwten
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 200g vega kipstukjes
  • 2 el olijfolie
  • 100g cherrytomaatjes
  • 3 el Italiaanse kruiden
  • peper en zout 
  1. Snijd de ui, knoflook en cherry tomaatjes in stukjes.
  2. Breng 2 pannen met water aan de kook.
  3. Kook in 1 pan de pasta tot deze gaar is, voeg aan de andere pan de doperwten toe. 
  4. Verhit 1 el olijfolie in een koekenpan en bak de ui en knoflook.
  5. Giet de doperwten af en voeg deze samen met de gebakken ui en knoflook toe aan een keukenmachine/blender. Voeg 50 ml water en een el olijfolie toe. En blend tot een mooi geheel.
  6. Verhit de koekenpan en bak de vega kipstukjes hierin. Giet ondertussen de pasta af als deze gaar is. 
  7. Voeg de pasta en de groene saus toe aan de vega kipstukjes en meng goed door elkaar tot alles warm is.
  8. Verdeel de pasta over twee borden en voeg de cherrytomaatjes toe. 

Bereidingswijze

Voedingswaarde

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.