Een heerlijk, makkelijk dessert voor tijdens de kerstdagen of oud- en nieuw.
Ingrediënten (2 personen):
- 2 appels
- 30g noten
- 20g rozijnen
- 1 tl kaneel
- 2 el citroensap
- 2 el kwark
- 2 tl honing (optioneel)
Benodigdheden:
- ovenschaal
- aluminiumfolie
![](https://primary.jwwb.nl/public/m/v/n/temp-zzfytgrhkvouzuqibotc/r3lqxd/5-7.png?enable-io=true&enable=upscale&crop=1080%2C952%2Cx0%2Cy64%2Csafe&width=523&height=461)
Bereidingswijze:
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snijd de bovenkant van appel eraf, en leg deze opzij (deze heb je later nog nodig)
- Haal het klokhuis eruit en het grootste gedeelte van de binnenkant. Snijd deze vervolgens in kleine blokjes. Hak ook de noten fijn in kleine stukjes.
- Doe de kleine blokjes appel, de stukjes noot, rozijnen, kaneel en citroensap bij elkaar in een kom en meng deze door elkaar
- Leg de appels in een ovenschaal. Vul de appels met het appel kaneel mengsel en plaats de bovenkant van de appel erop als een dakje. Voeg vervolgens 2 el water toe aan de ovenschaal.
- Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak de appels voor zo'n 40 minuten.
- Haal de appels uit de oven, en voeg een eetlepel kwark toe (of een bolletje ijs), en schenk de honing over de appels.
Voedingswaarde (per portie):
![](https://primary.jwwb.nl/public/m/v/n/temp-zzfytgrhkvouzuqibotc/zcqoti/appel.png?enable-io=true&enable=upscale&crop=1921%2C243%2Cx0%2Cy427%2Csafe&width=1070&height=135)
Reactie plaatsen
Reacties