Gevulde appel uit de oven

Gepubliceerd op 22 december 2021 om 15:31

Een heerlijk, makkelijk dessert voor tijdens de kerstdagen of oud- en nieuw.

Ingrediënten (2 personen):

  • 2 appels
  • 30g noten
  • 20g rozijnen 
  • 1 tl kaneel
  • 2 el citroensap
  • 2 el kwark
  • 2 tl honing (optioneel)

Benodigdheden:

  • ovenschaal
  • aluminiumfolie 

Bereidingswijze:

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snijd de bovenkant van appel eraf, en leg deze opzij (deze heb je later nog nodig)
  3. Haal het klokhuis eruit en het grootste gedeelte van de binnenkant. Snijd deze vervolgens in kleine blokjes. Hak ook de noten fijn in kleine stukjes.
  4. Doe de kleine blokjes appel, de stukjes noot, rozijnen, kaneel en citroensap bij elkaar in een kom en meng deze door elkaar
  5. Leg de appels in een ovenschaal. Vul de appels met het appel kaneel mengsel en plaats de bovenkant van de appel erop als een dakje. Voeg vervolgens 2 el water toe aan de ovenschaal. 
  6. Dek de ovenschaal af met aluminiumfolie en bak de appels voor zo'n 40 minuten.
  7. Haal de appels uit de oven, en voeg een eetlepel kwark toe (of een bolletje ijs), en schenk de honing over de appels. 

Voedingswaarde (per portie):

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.