Vegetarische pasta Bolognese

Gepubliceerd op 15 augustus 2021 om 09:14

Ingrediënten (2-3 personen):

  • 100g volkoren spaghetti (ongekookt)
  • 200g vegetarische gehakt 
  • 4 trostomaten
  • 1/2 winterpeen
  • 1/2 rode paprika
  • 1 selderij stick
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 el olijven
  • 1 el olijfolie 
  • verse basilicum 
  • 2 EL geraspte 30+ kaas.

Bereidingswijze

  1. Kook de spaghetti voor 10-12 minuten in een pan met kokend water
  2. Doe de olijfolie ondertussen in een koekenpan, en voeg de ui toe. 
  3. Voeg na 2 min. de knoflook toe en bak kort mee
  4. Voeg het vegetarisch gehakt, de winterpeen, paprika en selderij toe en bak voor 4-6 min.
  5. Voeg de tomaten toe en laat het met een deksel op de pan voor 5 min sudderen.
  6. Giet de pasta af en voeg deze samen met de olijven toe aan de saus. Meng vervolgens alles goed door elkaar.
  7. Serveer de pasta over de boren en voeg de verse basilicum en geraspte kaas toe. 
  8. Enjoy!

Voedingswaarde

Hoevaak eet jij pasta?

Bekijk resultaten

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.