Ingrediënten:
- 100g medjoul dadels zonder pit
- 80g ongebrande ongezouten noten
- 20g pindakaas
- 1 EL cacaopoeder
- 30g pure chocolade
- kokosrasp (of andere topping, optioneel)
Bereidingswijze:
- Snijd de dadels doormidden verwijder de pit en snijd ze in kleine stukjes
- Hak de noten fijn.
- Doe de dadels, noten samen met de pindakaas en cacaopoeder in een blender/keukenmachine en blend dit tot een mooi geheel
- Haal het stevige mengsel uit de blender en kneed het tot 1 grote bal.
- Verdeel de grote bal nu in 12 kleine balletjes.
- Smelt de chocolade in de magnetron, en dip vervolgens de kleine dadenballetjes in de chocolade.
- Bestrooi eventueel de dadenbonbons met kokosrasp een andere topping naar keuze
- Zet de dadenbonbons in de koelkast tot de chocolade hard is.
- En enjoy!
Reactie plaatsen
Reacties