![](https://primary.jwwb.nl/public/m/v/n/temp-zzfytgrhkvouzuqibotc/qzxqxd/P4251253.jpeg?enable-io=true&enable=upscale&crop=1919%2C1440%2Cx1%2Cy0%2Csafe&width=1066&height=800)
Ingrediënten:
- 100g medjoul dadels zonder pit
- 80g ongebrande ongezouten noten
- 20g pindakaas
- 1 EL cacaopoeder
- 30g pure chocolade
- kokosrasp (of andere topping, optioneel)
![](https://primary.jwwb.nl/public/m/v/n/temp-zzfytgrhkvouzuqibotc/ot7now/P4251239.jpeg?enable-io=true&enable=upscale&crop=1920%2C845%2Cx0%2Cy298%2Csafe&width=25&height=11)
Bereidingswijze:
- Snijd de dadels doormidden verwijder de pit en snijd ze in kleine stukjes
- Hak de noten fijn.
- Doe de dadels, noten samen met de pindakaas en cacaopoeder in een blender/keukenmachine en blend dit tot een mooi geheel
- Haal het stevige mengsel uit de blender en kneed het tot 1 grote bal.
- Verdeel de grote bal nu in 12 kleine balletjes.
- Smelt de chocolade in de magnetron, en dip vervolgens de kleine dadenballetjes in de chocolade.
- Bestrooi eventueel de dadenbonbons met kokosrasp een andere topping naar keuze
- Zet de dadenbonbons in de koelkast tot de chocolade hard is.
- En enjoy!
![](https://primary.jwwb.nl/public/m/v/n/temp-zzfytgrhkvouzuqibotc/8vf23h/P4251239-1.jpeg?enable-io=true&enable=upscale&crop=1920%2C1440%2Cx0%2Cy0%2Csafe&width=340&height=255)
![](https://primary.jwwb.nl/public/m/v/n/temp-zzfytgrhkvouzuqibotc/vcxmpp/P4251242.jpeg?enable-io=true&enable=upscale&crop=1920%2C1440%2Cx0%2Cy0%2Csafe&width=340&height=255)
![](https://primary.jwwb.nl/public/m/v/n/temp-zzfytgrhkvouzuqibotc/vu7i08/P4251247-1.jpeg?enable-io=true&enable=upscale&crop=1920%2C1440%2Cx0%2Cy0%2Csafe&width=340&height=255)
Voedingswaarde
![](https://primary.jwwb.nl/public/m/v/n/temp-zzfytgrhkvouzuqibotc/3vzk44/PizzaRestaurant-8.png?enable-io=true&enable=upscale&crop=1921%2C241%2Cx0%2Cy437%2Csafe&width=1070&height=134)
Reactie plaatsen
Reacties