High energy dadel bonbons

Gepubliceerd op 25 april 2021 om 15:11

Ingrediënten:

  • 100g medjoul dadels zonder pit
  • 80g ongebrande ongezouten noten
  • 20g pindakaas
  • 1 EL cacaopoeder
  • 30g pure chocolade
  • kokosrasp (of andere topping, optioneel)

Bereidingswijze:

  1. Snijd de dadels doormidden verwijder de pit en snijd ze in kleine stukjes
  2. Hak de noten fijn.
  3. Doe de dadels, noten samen met de pindakaas en cacaopoeder in een blender/keukenmachine en blend dit tot een mooi geheel
  4. Haal het stevige mengsel uit de blender en kneed het tot 1 grote bal.
  5. Verdeel de grote bal nu in 12 kleine balletjes.
  6. Smelt de chocolade in de magnetron, en dip vervolgens de kleine dadenballetjes in de chocolade.
  7. Bestrooi eventueel de dadenbonbons met kokosrasp een andere topping naar keuze
  8. Zet de dadenbonbons in de koelkast tot de chocolade hard is.
  9. En enjoy!

Voedingswaarde

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.