Spicy veggie burger

Gepubliceerd op 25 februari 2021 om 14:39

Ik vond het weer eens tijd om een lekker burger recept te creëren. Eerder had ik al een recept voor een gezonde burger met vlees. Daarom vond ik het nu een goed idee om een heerlijke vegetarische burger te maken.

Deze overheerlijke burger bevat ook wat pit doordat ik er jalapeño aan heb toegevoegd. Mocht je niet goed tegen pittig kunnen zou je altijd wat minder kunnen nemen of het weglaten. Deze spicy veggie burger is niet alleen heel lekker, maar is ook een gezonder alternatief voor veel fast food burgers, omdat het onder andere minder (verzadigd) vet en zou bevat, ook voeg ik wat extra edelgistvlokken toe zodat deze burger extra vitamine B bevat, wat onder andere bijdraagt aan een goede stofwisseling. 

Ingrediënten (2 personen):

  • 2 zachte spelt bollen of volkoren bollen
  • 2 groenteburgers
  • 1 plak 30+ kaas
  • 1 tomaat
  • 1/4 komkommer
  • 2 el jalapeño uit een potje
  • 1 el ketchup
  • 1 el mayolijn (Remia)
  • 2 el edelgistvlokken 

Zo maak je het:

  1. Verwarm de oven voor op 200, en leg de burgers erin voor 12 minuten en keer halverwege.
  2. Maak ondertussen de rest klaar. Snijd de bollen doormidden en rooster de platte kant van op een grillrooster of in een pan.
  3. Smeer aan de onderkant van het bolletje de mayo en aan de bovenkant de ketchup.
  4. Snijd de tomaat en komkommer in plakjes.
  5. Haal de burgers uit de oven en leg op het bolletje, leg vervolgens de kaas, tomaat en komkommer erop.
  6. Voeg nu de jalapeño toe, besprenkel de edelgistvlokken erover en doe de bovenkant van het bolletje erop.
  7. Enjoy!

Voedingswaarde:

 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.