Granenontbijt uit de oven

Gepubliceerd op 15 november 2020 om 11:49

In de koudere maanden vind ik het heerlijk om een warm ontbijt te maken. Doordeweeks neem ik vaak havermoutpap, omdat het snel lekker en gezond is. Maar in het weekend vind ik het leuk om soms een wat uitgebreider ontbijt te maken. Daarom heb ik op deze mooie zondagochtend een heerlijk granenontbijt uit de over gemaakt. Het recept is niet heel moeilijk maar neemt wel wat tijd in. Ideaal om dus op een vrije zaterdag of zondag te maken om heerlijk van te genieten.

Dit ontbijt is een verzadigend ontbijt en een goede bron van koolhydraten en vezels door de verschillende granen. Daarnaast bevat het ook redelijk wat eiwit en gezonde vetten door de pindakaas. Maar het belangrijkste is dat die overheerlijk smaakt!

Ingrediënten:

  • 100g havermout
  • 2 bananen
  • 200ml (plantaardige) melk
  • 1 el pindakaas (20g)
  • 1 el cacaopoeder 
  • 8g bakpoeder
  • 1 el vloeibare zoetstof (optioneel)
  • Fruit naar keuze voor de topping

Zo maak je het:

1. Verwarm de oven voor op 180°C

2. Doe de banaan in stukjes in de blender en blend de banaan kort in de blender.

3. Doe de banaan in een kleine ovenschaal en voeg de melk toe en meng het goed door elkaar. 

4. Doe de havermout in de blender en zorg mix het tot het net zo fijn als meel is.

5. Voeg de fijngemalen havermout, cacaopoeder, bakpoeder  toe aan de klein ovenschaal en meng alles nog een keer tot een mooi geheel.

6. Verdeel de pindakaas op de op de bovenkant van het mengsel .

7. Voeg toppings naar keuze toe. Ik zelf gebruikte banaan en rozijnen maar bessen en ander rood fruit is ook een goede optie!

8. Doe de ovenschaal voor 30-45 minuten in de voorverwarmde oven. 

9. Haal de ovenschaal na 30-45 minuten uit de oven en enjoy!

Voedingswaarde:

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.