Gezonde chocolade pudding

Gepubliceerd op 27 oktober 2020 om 14:06

Chocolade is iets wat ik en veel mensen met mij niet kunnen laten staan. Ook toetjes met chocola behoren tot mijn favorieten. Hierdoor werd ik dan ook geïnspireerd om een gezond toetje te maken met chocolade in de hoofdrol. Laatst had ik al een recept voor een appeltaartpudding en besloot om deze keer een chocolade pudding te maken. Het recept is heel makkelijk. Ook is het redelijk gezond als je dit vergelijkt met veel chocolade toetjes uit de supermarkt. Zo kan een portie chocolademousse wel 250 kcal bevatten waarvan 30 gram aan suikers en een chocolade roomtoetje rond de 22 gram aan suikers.  En soms op z'n tijd is er niks mis mee om zo'n toetje te nuttigen, maar een gezonde variant hierop kan zeker geen kwaad!

Ingrediënten (4 porties):

  • 250ml magere yogurt
  • 130ml melk
  • 30g Cacaopoeder
  • 2 grote blokjes pure chocolade 
  • 4 gelatine blaadjes
  • 1-2 el zoetstof (natrena classic vloeibaar)

Zo bereid je het:

  • Week de gelatine in koud water voor 5 minuten, en verhit ondertussen de melk.
  • Snijd de pure chocola in stukjes.
  • Knijp de gelatine uit en haal het pannetje melk van het vuur.
  • Laat de gelatine in de warme melk oplossen
  • Giet de melk, yoghurt, in een beslagkom en roer alles goed samen.
  • Voeg nu ook de cacaopoeder, stukjes pure chocolade, en zoetstof toe en meng het nog een keer goed doorelkaar.
  • Giet het mengsel in pudding vormpjes (of glaasjes en dek die af met vershoudfolie)
  • Laat de pudding voor minimaal 4 uur in de koelkast opstijven
  • Haal na 4 (of meer uur) de puddingvormpjes uit de koelkast en serveer!

Voedingswaarde

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.