Als ik aan herfst denk, is één van de dingen waar ik aan denk de geur van kaneel en appeltaart. Ook ben ik daarnaast een zoetekauw en kan een toetje bij mij ook bijna nooit ontbreken. Daarom werd ik geïnspireerd om appeltaart te combineren met een ander favo toetje van mij namelijk pudding. Hoewel deze 2 producten vaak niet heel gezond zijn door de grote hoeveelheid suiker of verzadig vet die erin zit heb ik producten gebruikt die dit recept relatief gezond maken. En daarmee wil ik niet zeggen dat je niet kan genieten van een lekker stuk appeltaart of pudding, maar is dit zeker een goed alternatief voor een gezonde balans. Ook deze pudding bevat wel wat suiker, voornamelijk van de appel en rozijnen. Maar dit is wel minder dan de meeste kant en klaar puddings/toetjes uit de supermarkt.
Ingrediënten (4 porties)
- 250ml magere yogurt
- 130ml melk
- 1 appel
- 30g rozijnen
- 5 gelatine blaadjes
- 2 el kaneel
- 2 el zoetstof (natrena classic vloeibaar)
Zo maak je het
- Week de gelatine in koud water voor 5 minuten, en verhit ondertussen de melk.
- Snijd de appel in blokjes
- Knijp de gelatine uit en haal het pannetje melk van het vuur.
- Laat de gelatine in de warme melk oplossen
- Giet de melk, yogurt, appel in een beslag kom en roer alles goed samen
- Voeg nu ook de appel, rozijnen en zoetstof toe en meng het nog een keer goed doorelkaar
- Giet het mengsel in pudding vormpjes (of glaasjes en dek die af met vershoudfolie)
- Laat de pudding voor minimaal 4 uur in de koelkast opstijven
- Haal na 4 (of meer uur) de puddingvormpjes uit de koelkast en serveer!
Voedingswaarde (per portie)
Reactie plaatsen
Reacties