Zoals je misschien wel weet houd ik er wel van om regelmatig vlees te vervangen voor iets vegetarisch. Omdat ik afgelopen tijd erg druk ben geweest en ik binnenkort mijn colleges ook weer beginnen, vond ik het tijd voor een simpel maar toch smakelijk recept. Ik heb wel rekening gehouden met de hoeveelheid eiwit en groente die in het recept zitten. Dit recept is vrij basic maar je zal natuurlijk altijd nog dingen kunnen toevoegen. Het kost niet veel moeite en je hebt in 15 minuten een lekker gerecht op tafel staan.
Ingrediënten (2 personen)
- 100g eiermie
- 200g vega wokstukjes
- 400g wokgroente
- 1 rode ui
- 1 teentje knoflook
- blokje gember (ongeveer 1 cm)
- 1 el arachide-/zonnebloemolie
- 3 el sojasaus asin (zout)
- handje pinda's (20g)
- Verse koriander
Bereidingswijze
- Breng water aan de kook in een pan voor de eiermie. Snipper de ui knoflook en gember.
- Verhit in een wokpan de olie en voeg de ui knoflook en gember toe en fruit dit voor 2 minuten. Voeg de eiermie toe aan het kokend water en kook volgens de verpakking (5-6 min).
- Voeg de rest van de wokgroente toe in de wokpan en meng alles goed doorelkaar voor zo'n 5 minuten
- Als de eiermie klaar is giet deze dan af en spoel af met koud water.
- Doe de eiermie bij het wokmengsel. Voeg nu de sojasaus toe en roer alles nog een keer goed door elkaar voor 1-2 minuten.
- Verdeel het wokgerecht over 2 borden en voeg nu de pinda's toe als topping voor wat extra 'crunch' en vervolgens ook de koriander naar smaak.
Reactie plaatsen
Reacties