Nasi goreng van zilvervliesrijst

Gepubliceerd op 9 juli 2020 om 14:15

Nasi goreng is voor mij al lang een bekend gerecht. Omdat ik half Indonesisch ben is het dan ook iets wat ik van jongs af aan al regelmatig eet. Hierdoor werd geïnspireerd om een gezonde, lekkere en simpel recept voor dit gerecht te creëren. Zo voeg ik er veel groente aan toe en vervang ik de vaak gebruikte witte rijst ook voor  zilvervliesrijst. Dit doe ik omdat in volkoren rijst net wat meer vitamine en mineralen zitten. Zo zit er ongeveer 4 x zoveel magnesium in zilvervliesrijst. Een mineraal die gunstig is voor veel lichaamsprocessen. Ook verzadigd volkoren rijst beter doordat er meer vezels inzitten. Dit zorgt ervoor dat je na de maaltijd minder snel trek krijgt. Hierdoor is de kans meer eet dan je nodig hebt ook lager

Ingrediënten (2 personen)

  • 100g zilvervliesrijst
  • 400g Aziatische wokgroente (Je kan ook zelf 400g groente naar keuze snijden)
  • 200g kipfilet
  • 1 witte ui
  • 1 teentje knoflook
  • 1 Rode peper
  • 1 el sesamolie
  • 2 el ketjap manis
  • 1 el sambal oelek

Bereidingswijze

  1. Kook de zilvervliesrijst volgens de instructie op de verpakking
  2. Snijd de ui en knoflook en rode peper fijn en snijd de kipfilet in blokjes.
  3. Verhit in een wokpan/koekenpan de sesamolie, en doe ui, knoflook en rode peper in de wok. Voeg ook de kip toe wok het voor zo'n 5-6 minuten tot de kip gaar is. 
  4. Voeg nu de wokgroente toe en wok voor zo'n 5 minuten.
  5. Voeg de zilvervliesrijst toe aan de wok en meng de groente, kip en rijst goed door elkaar
  6. Voeg nu de ketjap manis en sambal oelek toe en meng nogmaals alles door elkaar voor 1-2 minuten.
  7. Zet het vuur uit en serveer de nasi goreng over 2 borden en enjoy!

Voedingswaarde (per portie)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.