Betere pasta Bolognese

Gepubliceerd op 9 juni 2020 om 18:46

Pasta Bolognese, een echte klassieker en voor veel mensen een pasta die altijd goed smaakt. Ik zelf ben ook een pasta liefhebber en deze klassieker bereid ik dan ook regelmatig als avondeten. Omdat sommige varianten van deze pasta met name de kant en klaar versies, veel verzadigd vetten bevatten en hoog in kcal zijn. Heb ik een gezondere variant gemaakt. Dit recept bevat minder verzadig vet omdat ik het rundergehakt vervang voor rundertartaar. Daarnaast voeg ik ook een redelijk portie groente toe en gebruik volkoren pasta in plaats van witte pasta. Hierdoor krijg je ook meer vezels binnen die gezondheidsvoordelen hebben. 

Ingrediënten (2 personen):

  • 120g volkorenpasta
  • 200g rundertartaar (ziet eruit als gehakt maar heeft een andere samenstelling)
  • 400g Italiaanse roerbakgroente
  • 400g gepelde tomaten 
  • 2 el olijfolie
  • Italiaans kruiden/zout/peper naar smaak toevoegen

Bereidingswijze:

  1. Breng een pan met water aan de kook en kook de pasta volgens de verpakking.
  2. Verwarm in een andere pan de olijfolie en bak de rundertartaar zo'n 5-6 minuten.
  3. Voeg na 5-6 minuten de Italiaanse roerbakgroente toe en bak het geheel nog 5 minuten
  4. Voeg nu de gepelde tomaten toe en meng alles goed door elkaar.
  5. Giet de pasta af, doe het op een bord en serveer de bolognese saus eroverheen

Voedingswaarde

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.