Gezonde burger

Gepubliceerd op 3 juni 2020 om 21:15

Zin in een gezond en lekkere burger? Dan is hier het ideale recept! Veel mensen zijn liefhebber van een juicy burger op bijvoorbeeld een warme zomerdag. Of kunnen een ritje langs de McDrive niet overslaan. Helaas is het niet aan te raden om dit al te vaak te doen omdat vooral in veel burgers van fast food ketens, veel toevoegingen en ongezonde voedingsstoffen zitten. Daarnaast zijn de burger hoog in kcal en kan je soms met 2 burgers al boven de aanbevolen hoeveelheid energie voor volwassenen uitkomen (2000-2500 Kcal). Wat voor af en toe echt niet heel erg is, maar het is gezonder als dit geen dagelijkse gewoonte wordt. Wil je toch van een heerlijke burger genieten dan zal ik je dit recept aanraden! De burger is makkelijk te maken en is daarnaast niet heel hoog in verzadigde vetten, iets wat veel fast food burgers wel zijn. Daarnaast krijg je ook nog een mooi portie eiwit binnen (27g!). En misschien vind je hem ook nog wel lekkerder!

Ingrediënten (1 persoon):

  • 1 Zachte volkoren bol
  • 1 Duitse biefstuk
  • 1 el olijfolie
  • 1 trostomaat
  • Handje ijsbergsla
  • 2 augurken plakjes
  • 1 el tomatenketchup

Bereidingswijze

  1. Verhit de olijfolie en bak de Duitse biefstuk 5-7 min per kant.
  2. Snijd het bolletje doormidden en besmeer beide kanten met de tomatenketchup. Snijd de tomaat in plakjes.
  3. Als de Duitse biefstuk gaar is doe dan een beetje sla op de onderste helft van het bolletje.
  4. Doe de Duitse biefstuk erboven op daarna de plakjes augurk en de plakjes tomaat.
  5. Voeg eventueel nog wat peper toe naar smaak.

Voedingswaarde

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.