Chocolate protein cookies

Gepubliceerd op 17 mei 2020 om 21:19

Twee dingen die ik heerlijk vind, koekjes en chocola. En de combinatie is helemaal top. Helaas bevatten deze producten vaak veel vetten en soms ook veel suiker en is het beter om hier niet teveel van te eten. Ook zijn ze vaak hoog in kcal maar voel je je nog steeds niet gevuld ondanks dat het hele pak al ineens leeg is.  Daarom heb ik voor jullie een simpel maar lekker recept voor protein cookies. Daarnaast bevatten deze protein cookies ook nog eens redelijk wat eiwit (6g) en niet heel veel suiker! Door de ingrediënten die erin zitten zijn ze niet alleen lekker maar vullen ze ook nog eens goed! 

Ingrediënten (voor 6 koekjes)

  • Havermout 45g
  • 1 Banaan
  • 2 el Pindakaas
  • 30g Chocolade eiwitpoeder (ik gebruikte deze)
  • 1 groot blokje pure chocola
  • Bakpoeder 4g
  • Zoetstof

Zo maak je het:

  • Verwarm de oven voor op 180℃
  • Doe de havermout, banaan, pindakaas en bakpoeder in de blender/keukenmachine en mix tot het een geheel is
  • Voeg zoetstof naar smaak toe en mix alles nog een keer goed.
  • Hak de pure chocolade fijn in stukjes en voeg toe aan het mengsel.
  • Verdeel het mengsel op de bakplaat met bakpapier in 6 rondjes.
  • Bak de koekjes voor 10-15 minuten in de oven.
  • Haal ze uit de oven, laat ze afkoelen (of eet ze warm als je niet kan wachten) en genieten maar!

Voedingswaarde (per stuk)

Zoals je kan zien bevatten de protein cookies weinig suiker en relatief veel eiwit, dit komt voornamelijk door de eiwitpoeder die erin zit. Daarnaast zitten er gezonde vetten in van de pindakaas en weinig verzadigd vet. Je kan voor jezelf bepalen hoe zoet je het wilt maken met de zoetstof, dit voegt geen extra kcal toe maar let wel op dat de smaak van de zoetstof niet teveel overheerst. Mocht je niet de grootste chocola liefhebber zijn dan kan je ook eens een andere smaak eiwitpoeder toevoegen!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.