Ontbijt, de één houdt er wel van en de ander niet. Ik in ieder geval wel! Ik ontbijt bijna elke dag met havermout, en zeker in de koude maanden vind ik dit heerlijk om s'ochtends mee te beginnen.
Dit is een makkelijke en smaakvol recept en je kan het altijd naar eigen smaak aanpassen en variëren met toppings!
Ingrediënten (1 portie):
- 40 gram havermout
- 200 ml melk (plantaardige melk kan ook)
- 15 gram noten
- een halve banaan
- 1 tl koek en speculaaskruiden
- 1 el honing
Zo maak je het:
- Doe de havermout melk & koek en speculaaskruiden in een pannetje en breng het aan de kook
- Kook de havermout voor een paar minuten tot gewenste dikte
- Haal het pannetje van het vuur, doe de havermout in een kom en maak het af met de banaan, honing en noten.
Voedingswaarde
- 413 Kcal
- Koolhydraten: 51 gram
- Vetten: 16 gram ( VV 3,4 gram)
- Eiwitten: 14,5 gram
- Suikers: 18 gram
- Vezels: 4,3 gram
Reactie plaatsen
Reacties