High protein appel kaneel kwarktaartje

Gepubliceerd op 29 november 2022 om 10:45

Ingrediënten (1 taartje circa 2 pers.) 

  • 25g boter
  • 50g digestieve 0% suiker
  •  2 blaadjes gelatine
  • 200g appel kaneel kwark optimel
  • halve appel
  • 1 el Granola
  • 3 amandelen

Overige benodigdheden:

  • Springvorm 12 cm

Bereidingswijze: 

  1.  Smelt de boter in een pannetje.
  2.  Verkruimel de digestieve koekjes in een keukenmachine.
  3.  Voeg de koekjes toe aan de gesmolten boter en meng goed door elkaar. Voeg deze toe aan de klein springvorm (12cm) en zet in de koelkast voor zo’n 10 min.
  4. Week de blaadjes gelatine in koud water voor 5 min. haal vervolgens eruit en voeg het samen met een klein beetje kokend water. Roer totdat de gelatine is opgelost.
  5.  meng de kwark samen met de gelatine.
  6.  Voeg toe aan de springvorm en zet het minimaal 4 uur in de koelkast.
  7. Haal na 4 uur (of langer) de kwarktaart uit de koelkast en decoreer met gesneden plakjes appel, granola en amandelen.

Voedingswaarde (per portie)

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.