Mijn 10 favorieten van dit moment

Gepubliceerd op 30 november 2021 om 13:18

Het is al weer een tijdje geleden dat ik een post heb gemaak van 'mijn favoriete producten van dit moment'. Daarom vond ik het weer eens tijd om jullie mee te nemen in welke producten ik nu regelmatig gebruik in mijn dagelijkse voeding. Ze zijn niet allemaal super gezond maar uiteindelijk gaat het om een goede balans. Lees hier mijn 10 favorieten van dit moment en hoe ik ze gebruik.

1. Tasty Basics Pindapasta cacao met kokos

Hmm... kokos en chocolade, ik vind de combinatie heel lekker. Deze spread van Tasty Basics voeg ik daarom ook vaak toe aan mijn havermout. Ook is het lekker om bijvoorbeeld op brood te doen of te combineren met een fruit. Het voordeel van deze spread is ook dat het geen toegevoegd suiker bevat, rijk is aan vezels en daarnaast ook een bron van eiwit is

2. Zonnatura Meergranen koffie

Ik ben een liefhebber van koffie, helaas is koffie niet altijd een liefhebber van mij. Als ik te veel koffie drink merk ik wel dat ik teveel cafeïne in m'n lichaam heb. Daarom wissel ik regelmatig af met deze meergranen koffie van Zonnatura. Deze is gemaakt op basis van granen, chicorei en vijgen. Ook is het cafeïnevrij. 

Natuurlijk is de smaak wel iets anders maar ik vind hem wel heel lekker, vooral met een scheutje (plantaardige) melk. 

3. Skyr Lemon Cheesecake

Deze Skyr met lemon Cheesecake smaak trok bij mij meteen de aandacht. En ik was erg blij toen ik hem proefte want hij héél lekker. Daarnaast bevat deze skyr ook geen toegevoegde suikers en wel een flink portie eiwitten. Er zit wel zoetstof in maar in beperkte mate kan dit prima in een gezond voedingspatroon. Mocht je nou niet zo van lemon cheesecake houden? Dan zijn er ook andere smaakjes zoals vanille en salted caramel

4. Tasty basic muesli fruit en veggie

Iets krokants in mijn kwark of yoghurt is voor mij onmisbaar. Deze muesli van Tasty basics is voor mij dan ook een lekker toevoeging. Hoewel veel muesli/cruesli soorten veel suiker, onvoldoende vezels en weinig eiwit bevatten, is de muesli rijk aan vezels en eiwitten. Daarnaast bestaat het uit bijna allen maar pure ingrediënten en is er geen suiker aan toegevoegd.

Voor mij een lekker en goede keuze als ontbijtverrijker!

5. Chocomel 0%

Als ik thuis kom na een koude regenachtige dag, vind ik het heerlijk om een warme mok chocolademelk te drinken. Hoewel de meeste varianten hoog in suiker zijn is deze chocomel 0% dat niet, hij bevat minder dan de helft aan suikers in vergelijking met 'reguliere' chocolademelk. Natuurlijk kan je het altijd zelf maken met melk en cacao, maar vind ik deze optie ook erg lekker. En ja ik voeg slagroom toe ;)

6. HAK Mexicaans

Iedereen heeft weleens een dag dat die weinig tijd heeft om een te koken. Op zo'n dag vind ik de bonenschotel van HAK ideaal. Het is niet per se een heel gezond product omdat het natuurlijk meer suiker en zout bevat dan bonen zonder toevoegingen. Toch moet ik zeggen dat ik redelijk tevreden ben over de ingrediënten en er niet heel veel toevoegingen in zitten. Je kan deze bonenschotel makkelijk combineren met kip, tofu, vegetarische gehakt of rundertartaar. 

7. AH biologische falafel

Ik ben fan van falafel. Deze biologische falafel van de Albert Heijn eet ik dan ook best vaak. Er zitten heel veel toevoegingen aan en daarnaast krijg je ook wat eiwit en vezels binnen. Ook is deze falafel geschikt voor vegans.

Zelf voeg ik ze meestal toe aan een broodje of een wrap met wat groente, maar ook in een salade of bij een couscous gerecht zijn ze heerlijk. Ik bak ze zelf meestal in de pan of in de airfryer. 

8. Heinz Tomate Ketchup 0%

Saus is voor mij een belangrijke smaakmaker. Helaas bevatten veel sauzen veel suiker, vet en zout. Daarom neem ik zelf vaak de heinz tomaten ketchup 0%. Deze bevat geen toegevoegde suiker en zout. Ondanks dat vind ik de smaak net zo goed. Ik gebruik deze saus dan ook vaak om mijn broodjes en wraps wat meer pit te geven of bijvoorbeeld bij een stukje vlees, vis en gebakken aardappels.

9. Stegeman Vegetarisch Broodbeleg met Tuinkruiden

Dit vegetarische broodbeleg van verstegen gebruik ik bijna dagelijks op mijn brood. Ik wil niet zeggen dat het gezonder is dan kipfilet qua voedingstoffen. Het bevat bijvoorbeeld wat minder eiwit en iets meer vet. Wel een duurzamere keuze en kan het prima als je het combineert met bijvoorbeeld volkoren brood. Ook vind ik de smaak erg lekker en zal ik het zeker aan raden aan vegetariërs of mensen die er nieuwsgierig naar zijn.

10. Vivera plantaardige kipfilet

Ook deze nieuwe vleesvervanger van Vivera is een favoriet van mij. Hij is namelijk erg smaakvol en makkelijk te berieden, zo'n 10 minuten in de oven en hij is klaar. Ik kruid hem zelf vaak met Italiaanse kruiden of paprikapoeder.

Daarnaast levert deze Vega filet ook nog wat eiwitten namelijk 10 gram per 100 gram. Dat is wel minder dan kip dus ik zou ook niet zeggen dat het 'gezonder' is dan kip maar zeker een goede optie als afwisseling of voor mensen die vega(n) zijn. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.