6 tips om de komende weken een gezonde leefstijl te behouden

Gepubliceerd op 15 december 2020 om 10:35

Helaas het is weer zo ver... bijna alles zit voor de volgende weken dicht. Waaronder ook de sportfaciliteiten zoals zwembaden en sportscholen. Misschien zat je net lekker in je ritme in de sportschool of deed je een andere sport die je bezig hield. Ik snap dat dit heel vervelend is voor iedereen, maar probeer je niet uit het veld te slaan want er zijn nog steeds opties om je gezonde levensstijl te behouden de komende weken. Ook ondervind je misschien minder motivatie om gezond te eten of heb je misschien eerder last van emotie eten. 

We moeten iets creatiever zijn misschien en sterk blijven, maar geloof me als jij echt fit wil blijven dan kan je dat! Om jullie een beetje te ondersteunen hiermee heb ik daarom een aantal tips om de je gezonde leefstijl op de rit te houden. Houd vol en blijf sterk!

1. Acceptatie

Accepteer voor jezelf misschien niet zowaar kan sporten. Soms heb je even momenten in je leven waardoor dit niet kan. Later kom ik terug op tips over sporten en bewegen. Maar weet ook dat het niet erg is als het soms even wat minder gaat. Door dit te accepteren creëer je wellicht meer rust in je hoofd en kan je ook gemotiveerder naar alternatieven zoeken. 

2. Blijf bewegen

Ondanks dat de sportscholen dicht zijn, zijn er nog genoeg manieren om te bewegen. Denk hierbij aan de volgende activiteiten:

  • Hardlopen
  • Fietsen
  • Skeeleren
  • Youtube workouts 

Bekijk hier ook een uitgebreid overzicht voor beweegtips.

3. Denk na waarom je iets eet

Misschien voel je je even wat minder gemotiveerd om gezond te eten. En het is prima om soms iets 'ongezonder' te eten. Maar bedenk je wel waarom je iets eet. Eet je bijvoorbeeld uit verveling of dat je je rot voelt, of omdat er oprecht zin in hebt en van geniet. Probeer ook je voor jezelf te bedenken waarom gezond eten juist nu verstandig is. Uiteindelijk voor je eigen gezondheid. Ik zeg altijd je mag alles eten maar bedenk wel voor jezelf na of je dat op dat moment ook echt wilt.

4. Probeer nieuwe gezonde recepten uit

Nu je misschien meer thuis zit en je iets leuks wilt doen... Probeer dan eens nieuwe en gezonde recepten uit. Misschien kom je zelf wel op leuke creatieve ideeën. of kijk bijvoorbeeld bij mijn pagina voor recepten!

5. Plan je sport- en beweegmomenten

Misschien vind je het moeilijk om het vol te houden om genoeg te bewegen of gezond te eten. Maak voor jezelf een planning wanneer je bijvoorbeeld sport of even de tijd neemt om te wandelen. Heb je bijvoorbeeld middag's een uur pauze, plan dan om een halfuurtje te gaan wandelen. Of neem bijvoorbeeld 3 x per week s'ochtends de tijd om voor je werk nog een youtube workout te doen. 

6. Haal niet te veel ongezonde producten in huis

Wil je misschien af en toe genieten van een schaaltje chips of een stukje chocolade. Dan is dat prima geniet ervan! Maar pas wel op dat je geen lading aan ongezonde snack in huis haalt, ik zelf en ik denk veel mensen met mij herkennen vast wel dat je makkelijker naar deze ongezonde voeding grijpt als het binnen handbereik is.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.