Mijn 11 favorieten van dit moment

Gepubliceerd op 18 november 2020 om 16:58

Eerder dit jaar heb ik al een artikel geschreven over een aantal van mijn favorieten producten. Nog steeds gebruik ik de producten die ik daar benoem nog regelmatig maar heb ik ondertussen ook een aantal nieuwe producten aan mijn favorietenlijstje toegevoegd. Deze producten zijn zeker niet allemaal de meest gezonde keuze, hoewel het ook niet per se hele ongezond producten zijn. Hieronder zal ik mijn 11 favorieten van dit moment toelichten en waarvoor ik ze gebruik. Misschien kende je er al een aantal of misschien word je wel nieuwsgierig om ze zelf uit te proberen!

1. Pinda hazelnoot cacao pasta (Albert Heijn)

Deze pinda hazelnoot cacao pasta van de Albert Heijn ontdekte ik een tijdje terug. Je eerste verwachting is misschien dat het een beetje vergelijkbaar is aan Nutella of hazelnootpasta. Dat is het alleen niet. Het is een stuk minder zoet maar daardoor bevat het ook minder suiker. Ook bevat deze pasta 20g eiwit per 100g en minder verzadigd vet dan veel andere zoete smeersels. Daarnaast vind ik dit heerlijk om te gebruiken in mijn havermoutpap, op brood of gebruik ik het voor bakrecepten.

2. Peijnenburg volkoren zero

Ik ben iemand die houd van tussendoortjes, soms wil heb ik gewoon trek zonder meteen behoefte te hebben aan een grote maaltijd. Deze volkoren ontbijtkoek zonder toegevoegde suikers vind ik dan ideaal. Daarnaast bevat 1 plak zo'n 6,1g vezels! Vaak combineer ik het door er een beetje halvarine op te smeren of 100% pindakaas of de pasta die ik hierboven benoemde.

3. Optimel magere kwark appel kaneel

Appel en kaneel heb ik altijd al een goede combinatie gevonden. Of het nou is voor mijn havermout, taart of toetjes,  Ik vind het allemaal heerlijk! Daarom neem ik ook regelmatig (bijna elke dag) deze optimel appel kaneel kwark als toetje. Omdat ik zelf regelmatig sport krijg ik op deze manier ook wat eiwitten binnen en daarnaast bevat deze kwark geen toegevoegde suikers.

4. Golden bridge granola noten (Aldi)

Altijd als ik bij de Aldi kom neem ik meer producten mee dan ik eigenlijk nodig had. Toevallig kwam ik deze granola met noten tegen en was ik benieuwd hoe deze zou zijn. De voedingswaarde zijn best goed en daarnaast is de smaak ook lekker is de granola ook echt rijkgevuld met noten. Een ander voordeel is dat deze qua prijs ook nog wel te doen is. Ik betaalde er 2,50 voor, dat is niet heel goedkoop maar in vergelijking met granola's die dezelfde voedingswaard hebben is het zeker niet slecht! Graag gebruik ik deze granola om aan m'n kwark of smoothie bowls toe te voegen .

5. Body & fit whey perfection

Eiwitpoeder is niet per se iets wat iedereen nodig heeft om gezond te zijn, als je genoeg eiwitten eet uit voedingsmiddelen van de supermarkt is dat prima. Toch kan het soms handig zijn een 'compacte' versie te hebben. De smart protein vanille van Body & fit is dan ook een favoriet van mij. De smaak is top en ik gebruik het voor heel veel, zo maak ik er protein cookies mee, voeg ik het toe aan mij havermout of kwark of maak ik er een shake van. 

6. Mager spekreepjes kalkoen (Albert Heijn)

Hoewel ik probeer minder vlees te eten vind ik af en toe vlees bij een gerecht wel lekker. Regelmatig maak ik dan ook een pasta gerecht met deze magere kalkoen spekreepjes. Ze geven veel smaak en zijn minder vet dan varken spekreepjes. Ook is het lekker om deze toe te voegen aan andere gerechten zoals aan een omelet of in bijvoorbeeld een noodle-/rijstgerecht. Wel bevatten ze redelijk wat zout dus raad ik je aan om ze niet al te vaak te gebruiken, maar zeker een aanrader voor af en toe!

7. Diepvriesgroente

Dat diepvries groente ongezonder zouden zijn dan verse groente is niet per se waar. Wel als je de verpakkingen hebt waar toevoegde sausjes, suiker en zout bij zit. Maar gewoon de 'pure' groente zijn ook gewoon gezond en leveren ook vitaminen en mineralen. Het ideale van diepvriesgroente vind ik ook dat je het veel langer kan bewaren en als je een zak hebt geopend het niet binnen zoveel dagen moet gebruiken. Omdat ik op mezelf woon en elke dag anders is, is dit ideaal. Zo heb ik altijd iets gezonds in de vriezer liggen wat ik kan gebruiken. Daarnaast zijn diepvriesgroente vaak ook nog goedkoper.

8. Jonnie boer thai green curry

Omdat ik een beetje probeer op te letten dat ik niet te veel zout eet en toevoeg aan gerechten, probeer ik zoveel mogelijk gebruik te maken van kruiden. Deze kruidenmix van Jonnie boer bevat geen zout maar is qua smaak echt top! Ik gebruik deze kruiden regelmatig voor oosterse gerechten en voeg ik het toe aan mijn nasi en noodlegerechten. Ook kan je er lekker curry's mee maken met zowel kip, rundvlees, vissoorten en vleesvervangers

9. Remia Frites lijn

Ik ben zo'n persoon die zich niet houd aan de '15 ml portie saus' die op het etiket staat. Nee als ik saus eet, dan eet ik meestal veel saus. Daarom is deze remia frites lijn ideaal voor mij zo bevat het ten opzichte van gewone mayonaise 6 x minder kcal en vet, en daarnaast bijna geen verzadigde vetten. Ondanks dat vind ik hem qua smaak wel top. Ik gebruik hem zelf vooral bij vlees(vervangers), aardappel gerechten of voeg ik het bijvoorbeeld toe aan sandwiches of hamburgerbroodjes. 

10. Vivera vega schitzel met Beemster kaas

Deze vege schnitzel met Beemster kaas van Vivera doet mij heel erg denken aan een cordon blue. Als ik van iets houd dan is het wel kaas. Het niet de gezondste optie binnen de vleesvervangers maar ik vind hem ook niet heel erg tegenvallen qua voedingswaarde, je krijg nog redelijk wat eiwit binnen en is er ook ijzer en vit. B12 aan toegevoegd. Ook is het heel makkelijk klaar te maken en combineer ik het vaak met een ouderwetse AVegaG maaltijd. Je kan hem zo in de oven doen en klaar ben je. De kaas is super smeuïg en de paneerlaag is heerlijk krokant. 

11. Hero cherry zero

Ik drink voornamelijk water, thee en koffie. Maar zo af en toe vind ik een zoet drankje toch wel lekker. Niet heel lang geleden kwam ik deze Hero cherry zero tegen. Je moet wel van zoet houden want dat is die. Maar ik als liefhebber van zoet vind dat natuurlijk top. Daarnaast bevat deze frisdrank geen suiker en vind ik daarom een beter keuze dan frisdranken en sappen waar wel suiker aan is toegevoegd.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.