Mijn 10 favorieten van dit moment

Gepubliceerd op 13 mei 2020 om 13:33

Eet jij afwisselend of neem jij vaak dezelfde vertrouwde producten? Ik een beetje van beide, ik houd van afwisseling met name in m’n avondeten maar mijn ontbijt is bijna altijd hetzelfde, dat lees je hieronder wel als je dat nog niet wist. Als ik eenmaal tevreden ben over een product dan zit deze  meestal ook standaard in mijn boodschappenmandje. Dit zijn mijn top 10 favoriete voedingsproducten van dit moment. Ze zijn niet allemaal even gezond, dat wisselt een beetje per product. Maar je kan deze producten passen zeker in een gezond voedingspatroon. Misschien dat er nog leuke producten ter inspiratie voor jullie tussenzitten en mocht je nog vragen hebben over een product, zet die dan gerust in de reacties, stuur mij een mailtje of een DM op Instagram!

1. Quaker havermout

Standaard…. (bijna) elke ochtend eet ik havermout. Ik zelf gebruik de havermout van quaker ik vind deze tot nu toe het fijnst. Meestal maak ik er dan havermoutpap van. Het is makkelijk om te bereiden ook op dagen dat ik haast heb. Wat havermout in een kom, een beetje water of (plantaardige) melk en die schuif ik dan zo de magnetron in voor 2 minuten! Nog een beetje fruit en nootjes als topping en that’s it! Daarnaast gebruik ik havermout ook regelmatig om andere dingen te maken zoals koekjes, muffins en pannenkoeken of ik het bijvoorbeeld door de yoghurt.

2. Sourcy vitamin water limoen lychee

Soms heb ik gewoon zin in iets anders dan water. Meestal neem ik dan een glaasje vitamin water voor de afwisseling. Sourcy vitamin water bevat geen suikers of kcal waardoor ik niet ongemerkt veel suiker en kcal naar binnen giet. Wel bevatten ze zoetstoffen, die niet per se schadelijk zijn als je er niet te veel van drinkt maar is het net als de meeste frisdranken niet heel goed voor je tanden door de zuren die erin zitten. Daarnaast vind ik de verschillende smaken top en is mijn favoriet de lemon lychee.

3. 100% pindakaas (AH)

I LOVE pindakaas, op brood, in de havermout op pannenkoeken of gewoon een paar lepels uit de pot (jup gisteravond nog). Deze 100% pindakaas van Albert Heijn vind ik top qua smaak textuur en zonder onnodige toevoegingen. Wel raad ik je aan om niet te royaal overal pindakaas aan toe te voegen. Deze pindakaas bevat gezonde vetten van de pinda’s maar qua voedingswaarde zit pindakaas vrij hoog. 5 Eetlepels en je hebt al 1000 kcal binnen!

4. Vegetarische erwtensoep Unox

Ken je van die mensen die ijs eten als het buiten vriest en winterse kost eet als de zon volop schijnt. Ja dat ben ik. Omdat ik de laatste tijd zo min mogelijk vlees probeer te eten, let ik ook vaak op of er alternatieven zijn voor bepaalde producten. Zo kwam ik deze erwtensoep laatst tegen en ik ben er weg van. Ik vind hem heerlijk qua smaak en ik vind hem minstens zo lekker als de originele erwtensoep. Ook bevat de erwtensoep vegetarisch rookworst! Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik wel verschil proef met rookworst van vlees maar ik vind deze zeker niet verkeerd smaken!

5. Melkunie protein pudding

Ik neem elke avond, maar dan ook elke avond een toetje. Laatste tijd neem ik regelmatig deze protein pudding van Melkunie. Ik schreef hier ook al over in een ander artikel. Deze protein pudding van Melkunie bevat een stuk minder suiker dan de meeste pudding en toetjes en daarnaast ook nog eens 20g eiwit. Aangezien ik redelijk wat sport is dit ideaal voor mij. Pluspunt hij is superlekker! Je hebt de smaak chocolate en salted caramel en ik kan niet zeggen welk ik het lekkerst vind, daarom wissel ik af met beide smaken.

6. Verspakket Thaise groene curry (AH)

Makkelijk, gezond en lekker! Met deze woorden omschrijf ik dit verspakket van de Albert Heijn ik vind curry op zijn tijd heerlijk als diner. Daarnaast zit in dit verspakket bijna alle benodigdheden voor dit gerecht het enige wat je zelf nog moet toevoegen is rijst en kip. Je kan de kip natuurlijk ook vervangen voor bijvoorbeeld tofu of kikkererwten dan is de curry helemaal vegan. Ik koop deze meestal bij de Albert Heijn voor 4,79, maar ik heb ze ook bij de Coop en Jumbo gezien! Daarnaast zijn er meer varianten voor verspakketten zoals risotto, moussaka en paella nog veel

7. Gerookte zalm

Zalm is denk ik mijn favoriete vis om te eten. Deze pakjes gerookte zalm zijn ideaal en makkelijk in gebruik. Je hoeft het niet meer te bereiden en je kan ze gelijk in je gerecht verwerken. Je kan er eindeloos mee variëren in pasta’s, salades, wraps of je kunt ze gewoon op een snee volkoren brood doen. Daarnaast is zalm ook nog eens supergezond. Het bevat een goed portie eiwit, gezonde vetten waaronder ook visvetzuren die een gunstig effect op de gezondheid hebben. Ook bevat het verschillende vitamine B en gezonde mineralen.

8. Suree Sriracha

Als je van pittig eten houdt dan denk ik dat je wel bekend bent met deze saus. Ik doe sriracha op bijna alles. Ik gebruik het als smaakmaker voor m’n broodbeleg, noedels of rijstgerechten maar eet het ook in combinatie met vlees, vis of aardappel. Het is niet per se een heel gezond product. Het bevat namelijk redelijk wat suikers en zout maar als je er niet te royaal mee bent kan je het prima toevoegen aan je gerechten om net wat meer pit toe te voegen. Ik koop meestal de Sriracha van dit merk omdat deze ook echt lekker pittig is doordat er redelijk wat rode pepers inzitten.

9. No fairytales groentewraps.

Ik ben dol op wraps voor lunch of avondeten. Deze groentewraps zijn net iets gezonder dan de standaard wraps van tarwe. Ze zijn dan ook wat lager in kcal, koolhydraten en vet en bevatten in verhouding net wat meer eiwit. Ideaal als je dus op je gewicht let. En daarbij zijn ze ook nog erg lekker. Als je een verpakking geopend hebt kan je de overige wraps ook makkelijk invriezen en op deze manier langer bewaren. Ze komen voor in de varianten: Wortel, bieten en paprika. Ik zelf neem regelmatig de paprika variant omdat deze een kruidige smaak heeft.

10. Lindahls Kvarg stracciatella

Ook deze kwark neem ik regelmatig als toetje. Deze kwark bevat relatief weinig suiker (3,2g per 100g) en is hoog in eiwitten (11g per 100g). Qua smaak is die vol en er zitten stukje pure chocola in wat ik heerlijk vind. Naast dat ik over de voedingswaarde en smaak tevreden ben vult deze kwark ook nog eens erg goed waardoor je niet snel weer trek krijgt. 

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.