Quarantaine workout/beweeg tips

Gepubliceerd op 20 maart 2020 om 11:25

Daar zit je dan, voor je uit te staren. Ben je iemand die erg veel beweegt of sport? Vaak naar de sportschool gaat? Misschien zat je wel net lekker in een ritme om regelmatig te gaan sporten. En dan zit je nu thuis te bedenken hoe je nu aan je beweging/sport komt. Gelukkig zijn er genoeg opties als je een beetje creatief bent. Daarom heb ik voor jullie 5 tips om toch genoeg te kunnen bewegen en je workout te kunnen doen. Daarnaast zijn veel van deze opties ook gratis/goedkoop. 

1. Workout apps 

Tegenwoordig zijn er zoveel workout apps die handige workouts voor thuis hebben. In een eerder artikel had ik het ook al over de app:  Workout for Woman die ik zelf gebruik om thuis te sporten. Ook ik maak hier in deze tijden gebruik van! Een paar andere apps voor home workouts zijn:

  • 8fit: Deze app heeft workouts die 15-20 minuten duren en je hebt ook geen uitrusting als gewichten nodig om deze workouts uit te voeren.
  • Seven - 7 minute workout: Je kan kiezen tussen de opties: Get fit, Get strong en Lose weight. Daarbij kun je ook instellen hoevaak per week je een workout wilt doen. Op basis hiervan maakt de app een workout schema die passend is voor jou doel.
  • Yoga studio: Mind & Body: Voor een iets relateer workout is deze app ideaal. Je kan in deze app je niveau aangeven (Beginner, Intermediate, Advanced, Teacher). Ook kan je willekeurig kiezen welke yoga poses en oefeningen je wilt doen.

2. Youtube workouts

Naast apps vind ik youtube workouts ook ideaal om thuis te doen. Er word precies voorgedaan hoe je de oefeningen moet doen en doordat de persoon in de video je vaak aanmoedigt houd je zo ook een goede motivatie. Enkele youtube kanalen die je kan gebruiken om thuis oefeningen te doen zijn:

3. Touwtje springen/trampoline springen

Mocht je een tuin hebben kan je ook touwtje springen in je tuin. Touwtje springen is een hele goede workout. Iemand die 60 kg weeg verband zo’n 500kcal per uur! Ook is een trampoline een goede optie als je die hebt en ook nog eens leuk om te doen. Probeer verschillende variaties met springen en op deze manier heb je een gevarieerde workout!

4. Just dance  

Back in the days! Vroeger als kind deed ik vaak just dance op de Wii. Het is leuk om te doen en daarnaast is dansen ook nog eens goede manier van bewegen! Mocht je met meerdere mensen thuis wonen, dan zou je dit samen kunnen doen. Mocht je geen Wii hebben kan je dit natuurlijk ook via Youtube doen. 

5. Hardlopen/wandelen/Fietsen/skaten

Woon je in een omgeving waar niet veel mensen om je heen zijn? Dan zou je kunnen overwegen om te gaan hardlopen of fietsen. Ook skeeleren kan een optie zijn als je skates hebt. Wandelen is daarnaast ook erg gezond, ik zelf woon vlakbij het bos dus ik maak vaak een boswandeling om toch wat frisse lucht en beweging te krijgen. Zorg wel dat je genoeg afstand houdt als er andere mensen in de buurt zijn

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.