17 x betere fastfood keuzes

Gepubliceerd op 8 februari 2020 om 17:40

Fastfoodketens zijn steeds populairder en er zit nog steeds groei in. Veel mensen gaan er ook vaak heen. Naar mijn mening is het niet echt gezond om op dagelijkse basis deze ketens te bezoeken. Maar snap wel dat het soms lekker kan zijn en je toch moet eten als je bijv. onderweg bent. Daarom heb ik voor verschillende fastfoodketens de ‘beste’ optie die je kan nemen als je een beetje op je voeding let. Ik wil niet zeggen dat je nooit die super lekker pizza moet eten of je favo burger laat staan. Maar mocht je een keer een gezondere optie willen kiezen dan weet heb je een idee wat de mogelijkheden zijn. 

1. McDonald’s

De grote gele M, die voor iedereen bekent is. Mcdonald’s is de grootste fastfoodketen in Nederland. Bijna overal waar je komt zijn er meerdere in de buurt. Ook niet heel gek dat het dan druk bezocht wordt. McDonald's heeft een groot menu met veel keuze. Ze hebben dan ook voor zowel mensen die wel en geen vlees eten meerdere opties. De 5 beste opties die je kan kiezen bij de Mcdonald’s zijn:

2. Burger king

Ook burger king is sterk gegroeid de afgelopen jaren, zeker in de randstad hebben zij veel vestigingen, maar ook in het binnenland groeit burger king. Qua aanbod is het redelijk vergelijkbaar met McDonald's, net als bij de McDonald’s zijn de standaard hamburger en cheeseburger 1 van de gezondere keuzes, wel hebben ze nog een paar andere opties in hun menu waardoor je toch iets van diversiteit hebt,

3. Subway

I love Subway, altijd als ik langs loop word ik al verleid door de geur. Hoe ze dat precies doen weet ik nog steeds niet. Wel moet ik zeggen dat niet alle opties bij Subway gezonder zijn dan de burgers van McDonald’s of Burger King. Zo kan het afhankelijk van je keuze zelf meer kcal of vet bevatten. Hieronder heb ik drie betere opties bij Subway, let wel op dat dit zonder KAAS en SAUS is en dat dit een half broodje is (15 cm). Deze twee dingen kunnen je broodje een stuk ongezonder maken. Als je een saus erbij neemt is de gezondste optie: Sriracha, mosterd of ketchup.

4. Domino's

Pizza mag natuurlijk ook niet ontbreken bij dit lijstje. Domino’s is in Nederland afgelopen jaren steeds groter geworden, ze hebben zo onderhand al rond de 270 vestigingen. Veel mensen houden er wel van om zo af en toe een lekker vette pizza te bestellen. Om eerlijk te zijn is er niet echt een pizza van domino’s die heel gezond is, maar ik heb wel wat opties gevonden die het beste kan kiezen als je minder kcal tot je wilt nemen. De pizza’s zijn dan 25 cm en hebben geen extra toevoegingen als een ‘cheesy crust’. Opvallend is dat vooral de Vegan pizza’s een beter keuze zijn in dit geval. 

Ik hoop dat je met nu iets wijzer bent geworden met wat je zou kunnen kiezen als je een keer een van deze ketens bezoekt. Verder is het echt niet erg om zo af en toe te genieten van iets wat je echt lekker vindt, maar natuurlijk is het ook beter voor je gezondheid om natuurlijk andere voeding als groente, fruit, volkoren graanproducten en gezonde eiwitten en vetten binnen te krijgen. Daarom zou mijn advies zijn om maximaal 1-2 keer per week iets van fastfood te eten (liever minder als dat haalbaar is).

Eet jij vaak fastfood?

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.