5 x vega Allerhande recepten

Gepubliceerd op 27 januari 2020 om 17:32

De hele maand eet ik al vegetarisch, en om eerlijk te zijn bevalt dit mij wel! Ik ben niet tegen vlees eten maar merk wel dat ik het zelf fijn vind om vega te eten. Ik merk ook sinds ik dit weer doe ik merk ik dat ik ook meer nieuwe recepten uit probeer en wil dan in deze post ook een paar met jullie delen. Hierbij heb ik 5 lekkere, simpele vegetarische allerhande recepten, ook heb ik een beetje gelet op de voedingswaarde en de samenstelling van de gerechten. Ik probeer eten niet per se in hokjes te plaatsen van ‘gezond’ of ‘ongezond’ maar vind het wel belangrijk dat het gevarieerd is en je diverse voedingstoffen binnen krijgt. 

1. Jachtschotel met kikkererwten

Ovenschotels, ik ben er gek op! Deze ovenschotel is heerlijk, het bevat veel groente en daarnaast zijn de kikkererwten ook een bron van eiwit. Zelf ben je ongeveer 20 minuten bezig met het bereiden. Daarna moet de schotel alleen nog 20 minuten in de oven en that’s it.

2. Risotto met roerbakgroente

Ik ben dol op Risotto, en krijg altijd heimwee naar de warme sfeer van Italië. Ik ontdekte dit recept al vorig jaar en heb hem dan ook vaak bereid. Daarvoor had ik nog nooit zelf risotto gemaakt en ik had geen idee hoe ik dit goed kon doen. Met dit recept maak je een makkelijke maar super lekkere risotto! Het enige wat je nodig hebt is wat tijd omdat je het gerecht continu moet blijven roeren, maar voorderest heb je voor dit gerecht maar 1 pan nodig!  

3. Wok gerecht met noedels en cashewnoten

Als je een beetje van de Aziatische keuken houdt is dit recept ideaal. Het is simpel maar toch smaakvol, daarnaast zijn de cashewnoten een perfecte vervanging voor vlees. Ze bevatten goede vetten en leveren daarna ook wat eiwit. Je staat 10 minuten in de keuken en je gerecht is klaar! Als je van pittig houdt zou je altijd nog wat sambal of chili er aan kunnen toevoegen.

4. Vega curry tandoori

De bekende curry Tandoori maar dan vegetarisch. In plaats van de 6 granenmix dit in dit recept staat zou je ook gewoon rijst/volkoren rijst kunnen gebruiken. Dit gerecht bevat vea stukjes ‘kip’ op basis van soja. Deze leveren ook veel eiwit, en bevatten weinig verzadigd vet. Daarnaast bevat het gerecht veel groente waardoor je ook vitamine en mineralen mee binnen krijgt.

5. Linzenschotel met cajunkruiden

Ik probeer de laatste tijd meer peulvruchten te eten, omdat deze veel vitamine en mineralen bevatten. Linzen zijn een van m’n favoriet. Dit gerecht bevat naast linzen ook veel andere gezond groente en zoete aardappel. In een halfuurtje heb je een heerlijke schotel op tafel staan waarmee je veel vezels, vitamine en mineralen mee binnenkrijgt.

Als je op de titel van het gerecht klikt, opent de link naar het recept in een nieuw tabblad.

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.