Review: Vegetarische slager rul gehackt

Gepubliceerd op 15 januari 2020 om 13:44

Omdat ik deze maand vegetarisch eet wilde ik een vlees vervangend product proberen. Laatst zocht ik voor een vervanger voor gehakt en toen viel mijn oog op het volgende product: Vegetarisch rul gehackt van de vegetarische slager. Eerder probeerde ik al hun …. En daar was ik zeer tevreden over. Ik heb hem inmiddels al in meerdere gerechten gebruik en zal jullie vertellen wat ik van dit product vind. Daarnaast is dit product 100% plantaardig en ook geschikt voor mensen die veganistisch zijn.

Ik kocht het product bij de Albert Heijn. De verpakking heeft een mooi design en aan de kleur stijl is meteen te zien dat dit een product van de vegetarische slager is. Je betaalt voor 200 gr 2,79. Belangrijk om te weten is dat je voor rundergehakt bij de Albert Heijn voor 300 gr 2,29 betaalt.

Je kan het vega gehackt bakken in de pan met wat olie voor een paar minuten. Daarnaast kan je het ook verwerken in gerechten zoals pasta bolognese en ovenschotels. Dat heb ik zelf gedaan.

Smaak: Als je het vega gehakt niet in een gerecht verwerkt proef je wel dat het geen echt gehakt is. Ondanks dat vind ik de smaak wel erg lekker! Qua textuur vind ik hem ook goed, het heeft een beetje een bite zoals je bij gewoon gehakt hebt. Ik heb hem een keer in de saus voor pasta bolognese gebruikt, en ook in een Moussaka ovenschotel. Als je hem op deze manieren verwerkt in een gerecht vind ik de smaak echt top! Ik mis dan ook het vlees niet in deze gerechten. 8,5/10

Ingrediënten

95% SOJA structuur (water, SOJA-eiwit), voedingszuur: kaliumlactaat, GERSTemout extract, glucosestroop, plantaardig eiwithydrolysaat (SOJA), aroma`s, kruiden en specerijen, kleurstof: karamel, zout, ijzer, vitamine B12. Geproduceerd in een fabriek waar noten en pinda`s worden verwerk

Zoals je kan zien bestaat een groot deel van dit product uit soja, verder nog wel wat andere aroma’s en kruiden maar de ingrediëntenlijst is vrij kort, wat ik positief vind, omdat het dan ook niet al te veel toevoegingen bevat. Ook is er ijzer en vitamine B12 toegevoegd. Dit zit normaal ook in vlees en vind het dan ook goed dat het is toegevoegd zodat je deze voedingstoffen toch binnenkrijgt.

Voedingswaarde per 100 gram

Vegetarische slager rul gehackt.

Ah runder gehakt.

Zoals je kan zien bevat de rul gehackt van de vegetarische slager best veel eiwit, zelf meer dan gewoon rundergehakt! Daarnaast bevat het ook 6 gram vezels wat bijdraagt aan een goede spijsvertering en een gevoel van verzadiging. In rundergehakt zit dit niet. Daarnaast bevat de rundergehakt ook best veel vet en verzadigd vet en het Vega gehackt niet. 

Conclusie

Ik moet zeggen dat ik weer positief ben over een product van de vegetarische slager! De smaak en textuur is goed, wel kan je de smaak tussen deze vega variant en gewoon gehakt proeven. Ook moet ik wel zeggen dat mijn voorkeur er naar uit gaat om het product te mengen in een gerecht en niet om zo droog te eten, maar dat wordt met rundergehakt zelf ook vaak gedaan. De prijs is wel iets hoger, maar ik moet wel zeggen dat de voedingswaarde veel beter zijn dan die van rundergehakt! Ik zou dit product zeker aanraden en ook zelf vaker willen gebruiken!

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.