Review: Vegetarische slager Bratwurst

Gepubliceerd op 18 november 2019 om 15:35

Ik probeer zelf zoveel mogelijk vegetarisch te eten,  laatst kwam ik dit product in de supermarkt tegen. Ik was gelijk nieuwsgierig naar de smaak van deze vega Bratwurst en testte deze daarom voor jullie uit. Ook kijk ik naar de ingrediënten en voedingswaarde van dit product. 

In de verpakking zitten 2 Bratwursten, en daar betaal je €2,79 voor. Niet heel goedkoop maar vergeleken met veel vlees en vis producten niet veel duurder. 

De Bratwurst kan je grillen of bakken. Ik heb ze gebakt met een beetje olijfolie tot ze aan alle kanten een donkerbruine kleur hadden. 

Smaak: Wow... als ik het niet had geweten had ik niet gedacht dat dit vegetarisch zou zijn. Het heeft een echte worst smaak en ik vind hem erg lekker. Ook de textuur bevalt me de buitenkant is net iets steviger dan de binnenkant. Ik zou hem daarom voor de smaak een 8,5/10 geven. 

Ingrediënten

67% SOJA structuur (water, SOJA-eiwit, TARWE-eiwit), ui, raapolie, vrije-uitloopkippenEI-eiwit, aroma, zetmeel, kruiden en specerijen, suiker, dextrose, zout, kleurstof: karamel, ijzer, vitamine B12. Geproduceerd in een fabriek waar noten en pinda`s worden verwerkt.

Als ik kijk naar de ingrediënten ben ik best tevreden. Het bestaat voor een groot deel uit soja, wat eiwitten levert. Ook valt me op dat er ijzer en vitamine B12 is toegevoegd, wat normaal ook in vlees zit. Verder zie ik ook niet hele rare toevoegingen staan.

Voedingswaarde (per Bratwurst)

Ik moet zeggen dat de voedingswaarde best goed zijn! De Bratwurst bestaat uit een groot deel uit Eiwit en bevat daarnaast weinig verzadigd vet. Wel moet ik zeggen dat je met 1 portie niet zoveel eiwitten binnenkrijgt als met de meeste vleesproducten. Maar voorderest ben ik zeker onder de indruk!

Conclusie

Ik zou dit product zeker aanraden als je geen vlees eet of minder vlees wilt eten. De smaak is top, de voedingswaarde en ingrediënten zijn ook niet slecht en qua prijs is het ook te doen! Heb jij hem al geprobeerd? Laat het me weten! En tips voor het testen van andere producten zijn altijd welkom!

Eet jij vaak vleesvervangers?

Bekijk resultaten

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.